Janik Siner u finalu / EPA-EFE-JAMES ROSS
26/01/2024 u 08:12 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sjajni Siner srušio Novaka, Australijan open dobija novog šampiona

Italijan nadigrao najboljeg tenisera svijeta za prvo grend slem finale

Australijan open dobiće u nedjelju novog šampiona - sjajni Italijan Janik Siner u polufinalu je srušio najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića - 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 nakon tri sata i 23 minuta, i u nedjelju će se boriti za prvu grend slem titulu protiv boljeg iz duela Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva.

Italijan je odigrao perfektan meč i zasluženo uzeo mjeru desetostrukom šampionu koji nije bio na svom nivou. Četrnaset godina mlađi Italijan je dominirao u prva dva seta i prepustio Novaku koji je bio potpuno nemoćan samo tri gema. U trećem setu konačno je viđena borba, Novak je u taj-brejku uspio da spase meč loptu i da ga riješi u svoju korist (8:6), ali nije imao snage za preokret. U četvrtom setu Siner je napravio brejk u trećem gemu i trasirao put ka velikoj pobjedi.

image

Kraj dominacije Novaka u Melburnu

EPA-EFE-JAMES ROSS

Nakon šest godina Novak je tako izgubio meč na svom najuspješnijem turniru. Prekinut je i njegov od 33 pobjede. Takođe, do danas uvijek kada je stizao do polufinala osvajao je turnir, ali svakoj seriji dođe kraj. 

Ne pamti se ni podatak da Novak nije imao nijednu brejk loptu tokom meča na grend slemu.

Jednostavno, Siner je bio bolji i zasluženo je u finalu. 

- Dobro sam počeo i probao sam da održim to, atmosfera je bila sjajna. Bilo je divno igrati. Radovao sam se ovom meču, sa nestrpljenjem sam ga čekao, lijepo je imati priliku da igrate protiv igrača od kojeg možete da učite. Na Vimbldonu sam izgubio od Novaka i tu sam mnogo naučio, to je sve bio jedan put koji sam morao da prođem - kazao je Siner u intervjuu na terenu.  

U posljednja četiri meča Siner je čak tri puta dobio Novaka. 

- Ne znam šta je to u mojoj igri što mu otežava, mislim da igramo slično, što više vraćenih lopti, da dobro serviramo, on odlično servira, ali morao sam da pogađam šta će uraditi, zapravo… nije dobro da otkrivam taktiku protiv njega - rekao je Siner. 

Mnogo je Italijanu pomoglo što je kao veoma mlad trenirao sa Đokovićem. 

- Ta priča je istinita, kada sam imao 16, 17 godina imao sam priliku da sa njim treniram u Monaku, tu je bila moja prva šansa da učim od njega. Rekao mi je da više skrećem loptu, da ne može niko da predvidi to, tada sam počeo to da vježbam to slanje nezgodnih lopti i tu je sve počelo. 

Pokušaće Siner da uživa u finalu. 

- Ne znam šta da kažem o finalu, ovdje sam gdje sam, igrao sam neke egzibicione mečeve, probao da se pripremim što bolje. Ovo je moje prvo finale i hajde da vidimo kako će to ići, daću sve od sebe i uživaću - istakao je Siner. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:11