Александар Вучић / - Фото: Твитер
16/01/2022 u 09:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Србија упућује протестну ноту Аустралији због Новака; Вучић: Разговарали смо малоприје, једва чекам да се врати

Предсједник Србије Александар Вучић казао је да ће Аустралији бити упућена протестна нота јер је та земља одлучила да депортује првог тенисера свијета Новака Ђоковића

- Разговарао сам малоприје са Новаком, и бодрио га, и рекао сам му да jедва чекам да дође у Србиjу и врати се у своjу земљу, и да буде тамо гдје jе увијек добродошао. Да 11 дана малтретирате наjбољег тенисера, па да му 11 дана уручите одлуку коjи сте донијели првог дана..., започео jе предсједник Републике Србиjе, преносе Новости.

Александар Вучић jе томе додао и да су се аустралиjске власти користиле лажима:

- Видјели сте у самом бесмисленом судском процесу колико тужилац лаже. Они лажу jедноставно. Кажу да jе у Србиjи испод 50 одсто вакцинисаних грађана, а званично jе 58 одсто. Не заборавите да jе то више него у многим земљама ЕУ. То jе био jедан бесмислени аргумент, али jе у орвеловским представама и то могуће. 

На краjу се осврнуо и на чињеницу да ускоро у Србиjу долазе и спортисти из Аустралиjе.

- Ми ћемо аустралиjске спортисте у марту дочекати на далеко болљи начин, и нећемо се зарад избора иживљавати на њима. Они долазе на атлетско првенство, и показаћемо да смо бољи од аустралиjске владе, а хвала аустралиjском народу за коjи сам сигуран да воле Србе. Они мисле да су понизили Ђоковића, али су унизили себе, и он може да се врати у своjу земљу и уздигнуте главе погледа свакога у очи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:30