Tim svijeta / -FOTO: TWITTER/LAVERCUP
25/09/2023 u 10:15 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tim svijeta lako do trijumfa na Lejver kupu

Bez Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa Tim Evrope nemoćan

Drugu godinu zaredom Tim svijeta čiji je selektor Džon Mekinro pobijedio je Tim Evrope na Lejver kupu, ovog puta ukupnim rezultatom 13:2 u šestom izdanju održanom u Vankuveru.

Nedostižnu prednost donijeli su Ben Šelton i Fransis Tijafo, koji su u dublu savladali Andreja Rubljova i Huberta Hurkača u dva taj-brejka (7:6, 7:6).

Selektor Tima Evrope Bjorn Borg nije mogao da računa na Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa, pa je Tim Svijeta prilično lako slavio.

Počasni gost bio je Švajcarac Rodžer Federer. Tom prilikom Federer je izjavio da bi volio da gleda Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa zajedno u timu sledeće godine u Berlinu.

- Volio bih da ponovo vidim Novaka. Alkarasa i Novaka u istom timu. Saša Zverev bi bio sjajan za njemačko tržište - rekao je Federer za "Eurosport", te se osvrnuo na ovogodišnje takmičenje:

- Uništili su tim Evrope. Tim sijveta je igrao fantastično, zaista su donijeli energiju. Svi su donijeli poen, bili su jači u dublu. I u singlu su se brzo kretali, bili su spremni. Potpuno su zaslužili pobjedu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:22