Pegula šampionka u Seulu / -FOTO: TWITTER/WTA
15/10/2023 u 17:22 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Titule za Pegulu, Fernandez i Dženg

Slavile na turnirima u Seulu, Hong Kongu i Džengdžuu

Amerijanka Džesika Pegula, Kanađanka Lejla Fernandez i Kineskinja Kinven Dženg radovale su se titulama na turnirima u Seulu, Hong Kongu i Džengdžuu.

Četvrta teniserka svijeta, Džesika Pegula u finalu turnira u Seulu nadigrala je 128. na VTA listi Kineskinju Juan Jue - 6:2, 6:3. i osvojila je drugu titulu u sezoni, a četvrtu u karijeri. Amerikanka je prihvatila vajld kartu za učešće na turniru na kome je izgubila samo jedan set.

- Moja majka je korejskog porijekla, odavde je usvojena i posebno je osvojiti titulu - rekla je Pegula posle meča.

Ove sezone ostvarila je 53 pobjede po čemu se izjednačila sa prvom teniserkom svijeta Bjeloruskinjom Arinom Sabalenkom. Više od njih, 63 ima druga teniserka na VTA listi Poljakinja Iga Švjontek.

Lejla Fernandez osvojila je titulu na turniru u Hong Kongu, prvu ove sezone i treću u karijeri pošto je u finalu pobijedila 85. teniserku svijeta Čehinju Katerinu Sinijakovu - 3:6, 6:4, 6:4.

Najzad, Dženg, 24. igračica na VTA listi je pred svojom publikom u Džengdžuu savladala takođe Čehinju Barboru Krejčikovu u tri seta nakon preokreta - 2:6, 6:2, 6:4 za drugu titulu u karijeri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:19