Душко Вујошевић / - фото: Википедија
08/07/2021 u 16:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вуjошевић о Обрадовићу: Партизану није могла да се деси боља ствар

Jа се као Партизановац радуjем што jе дошао он као наjвеће тренерско име, велики jе ауторитет, има своjу харизму, каже Вујошевић

Прослављени кошаркашки тренер Душко Вуjошевић гостуjући у „Пробуди се“ на ТВ Нова С прокоментарисао jе избор Жељка Обрадовића за тренера Партизана и то како су црно-белима обезбијеђена поjачања.

Вуjошевић сматра да без тога ниjе могло да се деси без „мига“ Александра Вучића, предсједника Србиjе.

– Жељко Обрадовић има, колико, девет Евролига? Партизану ниjе могла да се деси боља ствар. Прошле сезоне jе био у jедноj ‘даун’ ситуациjи, тешкоj. Jа се као Партизановац радуjем што jе дошао он као наjвеће тренерско име. Велики jе ауторитет, има своjу харизму, привлачи. Изненадила ме jе та његова одлука и ризичан потез да у овоj средини и у Партизану какав jе био, на неки начин ризикуjе таj своj реjтинг. Нашао сам се с њим. Имамо такав однос да не комуницирамо често, али комуницирамо и видим да га jе оваj нови почетак подмладио. Гладан jе рада и енергиjе и када jе у питању састављање тима – рекао jе Вуjошевић.

На констатацију да је Партизан до сада довео четири звучна поjачања: Кевина Пантера, Алексу Аврамовића, Зека Лидеjа и Родионса Куруцса, Вујошевић је казао су направили одличан потез. Летонац, Куруцс, после прве године у НБА jе играо Ол-стар рукиjа. После jе имао и неке приватне проблеме, ушао jе у неку фазу где jе изгубио и самопоуздање, али уколико га Жељко врати то ће бити велики добитак. Ови коjи су остали, Дангубић, Трифуновић, Загорац, уз ове коjи долазе, неће бити исти играчи какви су били. Сваки играч ће бити другачиjи него прошле године, додао је он. 

Вуjошевић се недавно састао са Обрадовићем у jедном локалу и кАзао је да jе услов Жоцовог повратка у Партизан био добар буџет.

Партизан jе прошле сезоне био тек на средини АБА лиге, а слабо jе играо и у Еврокупу.

– Основни проблем и услов да дође jе да се обезбеди пристоjан буџет за селекциjу пристоjног тима. Свако ко има мало памети, jасно му jе да то ниjе могло да се уради без интереса државе, односно председника државе, Вучића. Значи он jе из своjих неких интереса коjе jа тумачим пре свега у предизборноj политичкоj години, пре свега због великог незадовољства Партизанових навиjача и онога што се Партизану дешавало у фудбалу, ватерполу и кошарци од 2012. до сада –каже Вуjошевић.

На питање да ли jе то куповина мира и злоупотреба Обрадовића и његовог имена, Душко сматра да ниjе, jер jе Обрадовић институциjа.

– Обрадовић не може ту да буде злоупотријебљен, питање jе ко jе ту злоупотријебљен. Jер, Обрадовић jе богат човјек коjи jе своj човјек. Наjтеже jе купити шваjцарског банкара, коjи jе богат. Он има своjе интересе, жели да остане у земљи коjа jе његова, да не лута сваке године овамо или онамо. Жели овде да направи таj резултат. Имао jе Фенер и Макаби, боље финансиjске понуде – напомиње он.

Изразио jе и забринутост што се предсједник државе непосредно мијеша у спорт, уместо да се за таj дио друштвеног живота тражи системско решење.

– Смета ми што се предсједник Вучић jако мијеша у спорт, мијења одлуку Фудбалског савеза да се лига постепено смањуjе на 12 клубова. Немам доказе, али знам да jе звао судиjе, то се дешавало у Купу, после прекида оног Купа, кад jе играно сјутрадан. Непристоjно jе за позициjу коjу он врши. Он jе човјек коjи воли спорт, колико га разумије то jе друго. Требало jе своjу позициjу да искористи, пошто спорт осим фудбала у Европи ниjе профитабилна дјелатност, али за њим постоjи потреба као за здравством, културом, треба да се направи неки систем. У Мађарскоj jе Орбан направио коjи спортови имаjу приоритет и зависно од резултата ко треба да добиjе наjвише средстава. Слушам сад да би Звезда требало да игра 20 до 30 посто новца више од Партизана. А некад jе прича о томе била другачиjа –каже Вуjошевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:30