Зоран Петровић / - Фото: ФК Будућност
15/07/2021 u 16:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоран Петровић појачао Будућност

Подгоричанин Зоран Петровић jе нови фудбалер Будућности

Двадесетчетворогодишњи офанзивац jе договорио jедногодишнjу сараднjу са нашим клубом, а први тренинг са екипом ће одрадити вечерас на тренинг кампу на Старом аеродрому.

„Организациjа клуба ме одушевила, а о колективу не треба да трошим риjечи jер већ три сезоне прави добре резултате. Као подгоричко диjете коначно сам добио шансу да дођем у наш наjвећи клуб“, рекао jе момак коjи jе jуче прославио 24. рођендан.

„Сви као мали сањамо велике снове, а мени као дjетету одавде jедан од снова jе био потпис за Будућност. Спреман сам да дам све од себе за оваj клуб“.

Бивши млади репрезентативац Црне Горе jе четврто ново лице у плавом табору, а приjе нjега су стигли Амир Музуровић, Jован Баошић и Шалета Кордић.

„Будућност има наjбољи колектив и играчки кадар у Црноj Гори, момци су прошле године освоjили историjску дуплу круну, надам се да ћемо сада сви заjедно поновити таj успjех“, рекао jе крилни нападач, коjи по потреби може да игра и класичног центарфора.

Петровић jе сениорски фудбал почео да игра у ОФК Титограду, у сезони 2016/17. jе био наjбољи стриjелац наше лиге, да би сезону 2019/20. почео у чешком Jаблонецу, а претходних годину и по провео на позаjмици у Искри.

„Вратио сам се да бих на неки начин оживио кариjеру, jер сам видио да стагнирам у Jаблонецу и да сjедjенjем на клупи не могу да напредуjем“, поручуjе момак коjи jе у Даниловграду уписао 39 утакмица и седам голова.

„Имао бих бољи учинак да ниjе било ситних повреда. Међутим, доласком у Будућност вjеруjем да ћу напредовати, jер ћу поред себе имати одличне саиграче и знам да се овдjе наjболjе ради у Црноj Гори“.

Нашем новом офанзивцу период адаптациjе неће тешко пасти...

„Познаjем доста момака из првог тима, голмана Павличића знам од малена, познаjем добро и Петра Грбића, тако да ми неће представљати проблем да се уклопим. Нормално, нисам сто одсто спреман jер сам тренирао приватно док се ниjесу риjешили папири, али у разговору са кондиционим тренером Николим Вукчевићем све ће то доћи на своjе кроз Европу и сезону. Jедноставно, екипа jе прошла припреме, играла утакмице, jа то jош немам, али имам воље да их брзо стигнем и да брзо будем сто одсто спреман“, jасан jе Петровић.

Након елиминациjе од Хелсинкиjа у 1. колу квалификациjа за Лигу шампиона, наш тим такмиченjе наставлjа у 2. колу квалификациjа за Лигу конференциjа, а противник jе ХБ Торшавн. Наш клуб jош чека званичну потврду из УЕФА, али вjероватно ће доћи до замjене домаћинства и промjене термина утакмица - „плави“ ће 22. jула гостовати на Фарским острвима, док ће 27. jула као домаћини дочекати Торшавн.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:21