Вјоса Османи / Агенција Анадолија
09/05/2021 u 17:15 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вјоса Османи: Дошло је вријеме да ЕУ отвори врата Косову, ми смо мирољубива земља

Предсједница Kосова Вјоса Османи казала је да је дошло вријеме да Европска унија отвори врата Kосову, преноси Репортери.

Османи је написала на Фејсбуку да данас Европа слави мир и јединство широм Старог континента.

- За Kосово, као и за многе европске земље, много прије нас, цијена постизања мира била је висока. Због тога морамо напорно радити не само на њиховом очувању, већ и на јачању ових вриједности постигнутих уз много напора. Ми смо мирољубива и јасно проевропска земља. Стога тежимо и радимо на чланству у Европској унији, што ћемо, прије свега, учинити достојанствено и у интересу грађана. Традиционално на овај дан, институције ЕУ отварају своја врата за јавност. Дошло је вријеме да они отворе своја врата према Kосову. Kредибилитет ЕУ и њених институција зависи од одржавања ријечи о либерализацији визног режима за грађане Kосова. Kосово треба да изврши неопходне припреме за подношење захтјева за статус кандидата у погодном тренутку  - написала је Османи.

Она је навела да су „бранили европске цивилизацијске вриједности чак и у средњем вијеку, што дефинише стратешку оријентацију“.

- Не играмо на двије карте, између истока и запада. Интеграција у евроатлантске структуре наше је трајно опредјељење. Стога, хајде да радимо са другим европским земљама, као један од најстаријих народа на континенту - ЕУ је наш дом“, поручила је Османи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:36