Александар Шапић / - фото: РТС
10/05/2021 u 19:27 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уједињење СНС-а и СПАС-а до краја маја

На питање да ли је СПАС једногласно донио одлуку на органима странке о уједињењу, Шапић је казао да ће се Главни одбор тек одржати, али је напоменуо да су сви у Предсједништву странке обавјештени

Састанак делегација Српске напредне странке (СНС) и СПАС-а завршен је око 18 часова, а председник СНС Александар Вучић кратко је новинарима рекао да су разговорали "о много чему", док је лидер СПАС-а Александар Шапић најавио уједињење те двије странке до краја маја.

Шапић је прецизирао да ће до тада бити одржан Главни одбор странке и јавност добити више информација.

Шапић најавио уједињење СНС-а и СПАС-а до краја маја

"Утисак је добар, све је онако како смо и очекивали. Причали смо сада о неким техничким стварима и о тачкама око којих ћемо се уједнити", рекао је Шапић новинарима.

На питање да ли је СПАС једногласно донио одлуку на органима странке о уједињењу, Шапић је казао да ће се Главни одбор тек одржати, али је напоменуо да су сви у Предсједништву странке обавјештени, као и локални одбори у Србији, те да је реакција боља него што је очекивао.

На питање о чему су данас говорили, Шапић каже да не би о детаљима, али да ништа "спектакуларно" није било, односно говорило се о томе што су Вучић и он већ започели раније.

"Обавестићемо вас у наредном периоду о тачкама око којих смо се одлучили да се ујединимо и на који начин ће то технички да се спроведе. Ја очекујем до краја маја, они (СНС) ће вам дати информацију више. Мислим да би до краја маја требало да буде Главни одбор када би требало све да се спакује", истакао је Шапић.

Упитан када ће бити одржан следећи састанк, Шапић је одговорио да ће двије странке бити у дневној комуникацији.

Састанак делегација у сједишту СНС завршен је око 18 часова, а сједиште те странке убрзо после Шапића напустио и предсједник Вучић који је на питање о чему су разговарали кратко прокоментарисао "о много чему".

У делегацији СНС су, осим Вучића, били партијски функционери Синиша Мали, Милош Вучевић, Дарко Глишић и Дејан Ђурђевић, а Шапић је дошао са члановима Председништва СПАС-а Маријом Лековић и Радованом Тврдишићем.

Прије неколико дана предсједник Србије и СНС Александар Вучић објавио је да је поднио предлог Предсједништву СНС, који је једногласно прихваћен да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС-ом Александра Шапића око уједињавања у једну политичку странку.

Шапић је после Вучићеве изјаве рекао да је расположен да прихвати предлог предсједника Вучића о уједињењу СНС и СПАС, и додао да се нада да ће договор о томе бити постигнут и да ће већ, можда од јуна две странке бити дио заједничке организације.

Истакао је да је идеја о уједињењу дошла од предсједника СНС и да је ријеч "о природном процесу" с обзиром на програмска начела његове странке, које се нису или су се мало промјенила и суштински нису у супротности са актуелном државном политиком.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:36