/ - FOTO: GORAN SRDANOV/NOVA.RS
18/05/2022 u 17:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат Дијане Хркаловић тражио да јој се укине кућни притвор, суд га одбио

Владимир Ђукановић захтијевао да се бившој секретарки МУП-а Србије додијели мјера забране изласка из земље

Адвокат бивше државне секретарке МУП-а Србије Дијане Хркаловић затражио је данас од суда да се његовој клијенткињи укине кућни притвор и да јој се додијели мјера забране изласка из земље.

Судско вијеће Спацијалног суда у београду одбило је његов предлог.

- То је њихово право. Ја посјећујем стално семинаре, а тужиоци радове пишу на ту тему. Притвор је само мјера да окривљени буде присутан на суђењу. Kад год ви то предложити да се притвор укине, они су увијек против. Појавила се пракса у нашим тужилаштвима да намјерно некога држе питај бога колико у притвору док не дође у фазу да каже и шта јесте и шта није и цип поступак оде у неком другом смјеру- рекао је Ђукановић.

Бившој државној секретарки МУП-а суди се за трговину утицајем, а данас је своју одбрану изнио оптужени начелник Дејан Миленковић, док је исто то требало данас да учини и Милорад Шушњић.

Хркаловићкин адвокат Владимир Ђукановић је укидање кућног притвора Хркаловићки тражио и крајем априла, али је судско вијеће и тада Специјалног суда одбило тај предлог.

Хркаловић је на претходном претресу изнијела одбрану и истакла да је све радила по налогу Небојше Стефановића, који је тада био министар полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:43