Дијана Хркаловић / - МУП РС
11/12/2021 u 18:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат: Ниједан од саслушаних свjедока није споменуо Хркаловић

Тасић закључује да је још рано да се прича о евентуалном проширивању оптужнице

Један од адвоката Дијане Хркаловић, Ненад Тасић, за Н1 тврди да је од хапшења бивше државне секретарке у МУП-у, тужилац, како каже, форсирао притвор" и да је њено пуштање да се брани са слободе морало и раније да се деси.

Према ријечима Тасића, ниједан од до сада саслушаних свједока није теретио нити споменуо Хркаловић. Коментаришући да оптужни предлог обухвата трговину утицајем, Тасић закључује да је још рано да се прича о евентуалном проширивању оптужнице.

-Све што медији пишу, да је прислушкивала предсједника Србије, да је члан Беливукове групе, да је шуровала са Елезом, да је дјелила новац са министром Стефановићем, нема никакве везе са предметом. Ја не знам шта пише у оптужном предлогу, за њега смо сазнали из медија, још га нисмо ни добили, а оно за шта се она теретила током истраге јесте да је она утицала на Миленковића и Шушњића, значи, предмет нема никакве везе са оним што медији пишу-каже Тасић.

Тужилаштво за организовани криминал предало је оптужни предлог против Дијане Хркаловић, због сумње да је извршила кривично дјело трговину утицајем. Терети се за трговину утицајем у случају за убиство каратисте Властимира Милошевића, али и незаконито прислушкивање Дарка Елеза.

Оптужницом су обухваћени и њени бивши сарадници и то – бивши начелник Службе за специјалне истражне методе Дејан Миленковић, као и бивши начелник новосадске поилиције Милорад Шушњић. Миленковићу и Шушњићу на терет се ставља злоупотреба службеног положаја.

Хркаловић је негирала кривицу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 10:29