Хапшење Хапшење
29/06/2021 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aкција "aрмагедон": У Србији ухапшено 18 особа због дјечје порнографије

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће бити приведени надлежном тужилаштву

Припадници МУП-а Србије ухапсили су данас 18 људи из више градова због посједовања и ширења дјечије порнографије, као и због тога што су контатирали дјецу преко интернета, јављају агенције и српски медији.

У сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал у акцији названој "Армагедон", ухапшени су осумњичени из Београда, Младеновца, Обреновца, Ниша, Дољевца, Краљева, Лесковца, Владичиног Хана, Бача, Кикинде, Новог Пазара, Трстеника, Ковина, Крушевца, Руме и Кладова.

Они су осумњичени да су извршили кривична дјела приказивање, прибавлјање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу, полно узнемиравање и принуда.

Како се сумња, они су путем Фејсбука ступили у комуникацију са малољетницом и захтијевали да се фотографише и снима нага, као и да им фотографије и видео записе шалје путем ове друштвене мреже.

Такође, осумњичени су јој слали фотографије и видео записе порнографске садржине и са њом уговарали састанке ради сексуалног односа иако им је она на почетку комуникације предочила да има 15 година.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће бити приведени надлежном тужилаштву.

-Оно што је нама најважније, породица и дјеца биће заштићени. Сваки силеџија, сваки олош који дигне руку на жену, свако ко покуша да сексуално злоставлја било које деијте биће пронађен, биће откривен и примјерено кажњен. То је посао полиције, али сви ви родителји пробајте да будете више уз своју дјецу, учите уз њих. Пробајте да будете са њима у овом чудном, великом технолошком свијету у коме се моја генерација не сналази баш најболје. Будите ту за њих, помозите им, контролишите оно што раде на интернету, водите рачуна са киме се дописују, које садржаје посјећују- изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Како је у саопштењу навео министар, полиција ће пронаћи сваког сексуалног предатора и силеџију и предати правосудним органима да их примерено казне.

-Али ми долазимо када се све заврши. Будите ту за своју дјецу прије него што се нешто овако деси- рекао је Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 07:39