Александар Вучић / - Фото: SCREENSHOT
18/06/2021 u 14:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Александар Вучић: Одговорићемо властодршцима у Црној Гори онако како заслужују

Претходних дана и недеља били смо изложени великим притисцима. Очекивали смо их од свих оних који су учествовали у покушају стварања такозваног независног Косова, казао је он

Предсједник Србије Александар Вучић огласио се поводом јучерашњих догађаја у Црној Гори, поручивши да ће Србија у наредним данима анализирати одлуке црногорског парламента, јавља sputniknews.

Он је рекао и да Србија неће доносити исхитрене решења.

-Нећемо вријеђати оне који су доносили те одлуке противне интереса Републике Србије. А народу у Црној Гори да кажемо да смо увјек били са њима и бићемо са њима. Ми ближе немамо, и нико никада неће моћи да нас раздвоји. Али да ћемо према онима који су доносили политичке одлуке само да би напакостили Србији или да би учинили нешто против Србије умјети да се односимо баш онако како заслужују-казао је председник Вучић.

-Претходних дана и недеља били смо изложени великим притисцима. Очекивали смо их од свих оних који су учествовали у покушају стварања такозваног независног Косова, и од свих оних којима не пада лако чињеница да Србија напредује најбрже у својој историји. Очекивали смо их од свих оних који би управо зато желели да Србију ослабе, али нисмо их очекивали од оних који су нам  били најближи- рекао је Вучић.

Вучић је поручио да је његова порука упућена српском народу гдје год да живи, који мора да издржи нападе и притиске.Он је рекао да економски раст не значи ништа ако и комшије у региону нису богати.

-Зато смо спремни да помогнемо и народу у Црној Гори, и у свим другим земљама у окружењу, спремни да инвестирамо и уложимо у нове фабрике. И да помогнемо и људима у Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Пљевљима, Подгорици, на приморју, свуда на сваком мјесту. И зато никада нећемо позивати људе да негдје љетују а негдје не љетују, али ћемо моћи  да направимо однос какав је потребан, однос какав заслужују властодршци који доносе одлуке никада не консултујући Србију, а те одлуке се тичу Србије, и које гледају како и на који начин да увреде нашу земљу или обешчасте наш народ. За њих  ћемо имати прави, адекватан одговор, који ће бити миран и такав да ће неки да помисле да је можда и кукавички, али никада неће бити удворички и поданички- рекао је он.

Вучић истиче да немају газде у страним амбасадама, и да је наш једини газда српски народ и грађани Србије.

-Грађани Србије, народе, главу горе, имаћемо још резолуција и декларација по региону. Све ће бити преписане британске резолуције из Савета безбједности, и неке друге резолуције, и сви ће да говоре како то није уперено против српског народа, а свима вам је јасно због чега и против кога су . Али ми ћемо да наставимо да разговарамо са свима, да радимо са свима и да показујемо народима у окружењу да са њима желимо најбољу сарадњу. А Србију, у њеном успону и расту нико неће моћи да заустави- закључио је  Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:44