/ -Фото: Архива
02/02/2022 u 19:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Алексић о тужбама дјевојака за силовање: Боље су глумице у животу

О жртвама је изјавио да свака од тих дјевојака имала проблем са оцем

Мирослав Мика Алексић, власник и учитељ у школи глуме у Београду ком се суди након што су га бивше ученице оптужиле за силовање и недозвољене полне радње, негирао је данас кривична дјела која му се стављају на терет, пише Нова.рс.

О жртвама је изјавио да свака од тих дјевојака имала проблем са оцем, јавља Нова.рс.

- Хтјеле су да се баве глумом, нису успјеле, неке мисле да јесу, боље су глумице у животу него у професији - рекао је Алексић, пише Нова.

Излагање је почео дугачким уводом, уз више опомена судије да скрати излагање, на шта се жалио његов бранилац, инсистирајући да допусти Алексићу да каже све што има.

Алексић је оптужницу окарактерисао као "шизофрено стање", а негирао је, између осталог, и да је био наставник.

- Ја сам редитељ, а то је специфичан посао и начин живота- истакао је он. 

Подсјетимо, прије више од годину дана, 16. јануара прошле године, глумица Милена Радуловић заједно са колегиницом Ивом Илинчић изашла је у јавност и испричала приче које су полазнице Алексићеве школе „Ствар срца“ преживјеле.

Овај случај је изазвао праву буру у јавности и изродио море пријава за сексуално насиље, како у свијету глуме, тако и у бројним другим аспектима.

Излазак у јавност младих глумица је охрабрио и остале жртве да поднесу пријаве и коначно стану на пут сексуалним насилницима. Покрет #НисиСама је само једна од ствари које су се изњедриле из овог случаја.

Истрагу против Алексића обележиле су разне ситуације. У појединим медијима било је покушаја да се дискредитују искази оштећених дјевојака на различите начине. Са друге стране, супруга оптуженог, професорка Биљана Машић Алексић, мужа је од самог почетка пружала подршку. Такође, бранили су га и поједини глумци.

Алексић је оптужен за четири силовања и пет кривичних дјела полног узнемиравања, а на суђење је дошао из кућног притвора јер му је у септембру прошле године Апелациони суд укинуо притвор и одредио мјеру електронског надзора и забрану напуштања стана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:27