/ PHOTO BY JUAN LUIS OZAEZ ON UNSPLASH
25/12/2022 u 12:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasador Del Todo: Kuba podržava Srbiju po pitanju Kosova

Govoreći o situaciji na Kubi, del Todo ističe da SAD vode pravi ekonomski rat prema njegovoj zemlji, a embargo naziva blokadom

Ambasador Kube u Beogradu Gustavo Trista del Todo izjavio je da nema otvorenih pitanja u odnosima njegove zemlje i Srbije, a da je diplomatska saradnja na najvišem nivou, prenosi RTV.

"Mi podržavamo Srbiju po pitanju Kosova, ne namjeravamo to da mijenjamo, to je naš principijelni stav. Isto tako, Srbija podržava Kubu po pitanju blokade i rezolucije koju svake godine predstavljamo u UN protiv sankcija", rekao je kubanski ambasador.

Ambasador ističe da imaju odličnu saradnju u kulturi i turizmu, da je do oktobra na Kubi ove godine bilo 2.000 turista iz Srbije, a da je taj broj prije pandemije bio i 7.000, iako je put dalek i skup, piše Kosovonline.

Govoreći o situaciji na Kubi, del Todo ističe da SAD vode pravi ekonomski rat prema njegovoj zemlji, a embargo naziva blokadom.

"Mi smo preko puta Amerike i ona bi trebalo da bude naše prirodno tržište, jer je kraći put do nje i troškovi su manji. Ali, oni to ne dozvoljavaju. Pored toga, tu je i niz različitih mjera sa ciljem da uguše revoluciju i narod koji podržava revoluciju, a naša revolucija je prava, nije nametnuta sa strane", poručuje del Todo.

On kaže da bi bilo interesantno da jednog dana Amerikanci prestanu sa blokadom, jer će se, dodaje, tako vidjeti kako Kuba može da napreduje.

Naglašava da Kuba ne može u SAD da prodaje svoje proizvode, poput tompusa i ruma, te da čak pokušavaju da im i oduzmu brendove.

"Dobro je što imamo turizam koji vuče cijlu privredu. Kada ne bi bilo blokade, Kuba bi bila još ljepša i razvijenija i pokazalo bi se da naš socijalizam omogućava dobar život ljudima. Kod nas je čovek u centru pažnje društva i politike", poručio je ambasador Kube.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KUBASRBIJABEOGARD
05. maj 2024 10:42