Ana Brnabić / - IZVOR: SRBIJA.GOV.RS
11/04/2024 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ana Brnabić: Treći put sam od opozicije dobila "NE"

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić obraća se medijima nakon što su predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" napustili današnje razgovore u Skupštini. Ona je navela da je treći put od opozicije dobila kao odgovor "NE".

Sastanku je, podsjetimo, prisustvovao i američki ambasador Kristofer Hil, koji je opoziciji poručio da bojkot izbora i dijaloga nije rešenje problema, prenosi B92.

Ona je rekla da dijalog tako ne treba da izgleda, dodajući da će nastaviti da apeluje da se ponašamo kao odrasli, odgovorni i razumni ljudi.

Ana Brnabić izabrana za predsjednicu Skupštine Srbije

- Nadam se da ćemo postići da pokažemo to svim građanima Srbije zahvaljujući kojima se nalazimo u ovom domu kaonjihovi poslanici - kazala je Brnabić.

Istakla je da postoji i konsenzus oko preporuka ODIHR-a i da bi trebalo dalje da se radi na tome, ali da na prethodna dva sastanka s predsatvnicima opozicije nije dobila nikakve inpute, niti predloge na koji način žele da rade na implementaciji ODIHR preporuka

Umesto toga, navela je Brnabić, dobila je samo ono šta on

- Danas je pokazano da je od sedam preporuka ODIHR-a implementirano pet - istakla je ona, pobrojavaći svaku preporuku, jednu po jednu. 

Bili smo spremni na ovaj sastanak i svi su prije njega dobili nacrte izmena i dopuna kako bi svi dali svoje predloge kako bi kasnije moglo da se ide na plenom. Na žalost, i treći put sam dobila odgovor "ne", od opozicije grupisane oko "Srbija protiv nasilja".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:14