MUP Srbije, ilustracija / - NOVA.RS
08/07/2023 u 16:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Babi dječaka koji je usmrtio brata u Međulužju određen pritvor do 30 dana

Posjedovala neregistrovanu i neadekvatno obezbjeđenu lovačku pušku kojom je izvršen zločin

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donio je danas rješenje kojim je okrivljenoj V. L. odredio pritvor do 30 dana zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i ekspozivnih materija.

Podsjećamo da je policija uhapsila V. L (56) 6. jula pod sumnjom da je u kući u kojoj živi, u mjestu Međulužje kod Mladenovca, posjedovala neregistrovanu i neadekvatno obezbjeđenu lovačku pušku, a u čiji posjed je došao njen četrnaestogodišnji unuk iz koje je pucao u svog dvanaestogodišnjeg brata i usmrtio ga.

Kako je saopšteno iz suda, pritvor okrivljenoj je određen s obzirom na to da je za krivično djelo za koje se okrivljena tereti propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Njoj se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom Izazivanje opšte opasnosti.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 23:16