Бајден и Вучић / - Инстаграм, колаж Портал Дан
12/02/2022 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден честитао Вучићу Дан Државности: Стремљења Србије ка ЕУ зависе и од нормализације односа Београда и Приштине

Охрабрујем Вас и Вашу Владу да наставите да вриједно радите на примјени домаћих реформи које су потребне да би свим људима у Србији биле доступне тековине демократије, навео је Бајден

Предсједник САД Џозеф Бајден упутио је честитку поводом Дана државности Србије предсједнику Александру Вучићу, саопштено је из предсједништва.

„Охрабрујем Вас и Вашу Владу да наставите да вриједно радите на примјени домаћих реформи које су потребне да би свим људима у Србији биле доступне тековине демократије. Исте те реформе помоћи ће да се гарантује одрживи развој, владавина права и привлачна инвестициона клима, а приближиће вас и приступању Европској унији“, навео је Бајден.

Истакао је да „стремљења Србије ка ЕУ“ зависе и од напретка ка пуној нормализацији односа Београда и Приштине, који морају да буду засновани на узајамном признању.

"Сједињене Државе су спремне да вас подрже у раду у доброј вјери како бисте остварили овај циљ. Европска породица неће бити потпуна без Србије и свих њених сусједа", навео је Бајден.

Истакао је да су двије земље током 140 година партнертва изградиле снажне односе који су потпора економском развоју и који унапређују просперитет српског народа, пружају подршку демократским институцијама Србије и виталној улози цивилног друштва и медија.

"Наша заједничка залагања, такође, промовишу регионалну безбједност, нарочито кроз дуготрајно државно партнерство Србије са Националном гардом из Охаја. У новембру смо, послије пет година, одржали прве билатералне консултације из области одбране", навео је Бајден у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 09:18