/ - Фото: Тужилаштво Србије
23/01/2022 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливук и Миљковић након доласка из Црне Горе спремали бјекство: Добили дојаву о хапшењу?

Како Курир ексклузивно сазнаје, истражитељи су дошли до информација да им је кртица коју су имали у СБПОК вече прије хапшења дојавила да ће им бити стављене лисице.

Вељко Беливук и Марко Миљковић, вође криминалне групе која је оптужена за пет убистава, у ноћи хапшења 4. фебруара прошле године, кренули су да бjеже у Босну и Херцеговину, пише Kurir.rs.

Оптужница против Беливука: „Мексико усред Београда“, Звицер није на списку оптужених

Како Курир ексклузивно сазнаје, истражитељи су дошли до информација да им је кртица коју су имали у СБПОК вече прије хапшења дојавила да ће им бити стављене лисице.

(ВИДЕО / ФОТО) СДТ приказао фотографије убиства из Спужа које је Беливук слао кавчанима

Преко Сремске Митровице

- После привођења на аеродрому "Никола Тесла" 29. јануара прошле године, када су директно из авиона којим су долетјели из Тивта приведени на саслушање, постали су опрезнији. Већ тада, како се сумња, почели су да припремају бјекство. Неколико дана касније човек из СБПОК, који је имао повјерљиве информације, дојавио им је да се припрема њихово ново привођење - открива извор Курира.

Према његовим ријечима, у припреми планирања бјекства помагао им је, како се сумња, брачни пар из Лознице, бивши полицајац Владо Георгиев и његова супруга Слађана Секулић.

Подсјетимо, супружници из Лознице нашли су се и на оптужници Тужилаштва за организовани криминал.

- План је био да те ноћи преко Сремске Митровице оду до Дрине и превезу се чамцем у Босну и Херцеговину. Међутим, на путу су ухапшени и стављене су им лисице у последњем тренутку - открива извор Курира.

Он подсјећа да су вође најбруталније криминалне групе која је икада дјеловала у региону ухапшене у глуво доба ноћи.

- Јасно је да су имали дојаву и да су знали да су на мјерама полиције. У прилог томе иде и чињеница да је неколико припадника групе дан уочи хапшења променила бројеве телефона, највјероватније у уверењу да полиција тако неће моћи да их прати и уђе им у траг - додаје он.

Кртица, која је Беливуку и његовим сарадницима дојавила да им се припрема хапшење, према ријечима  саговорника, свакако је неко ко је радио на предмету.

Он подсјећа да је у јуну прошле године ухапшен инспектор СБПОК Божидар Столић, против ког је Тужилаштво за организовани криминал подигло оптужницу због сумње да је повјерљиве информације о корацима који се предузимају и који ће тек бити предузети у истрази, обавјештавао припаднике ове криминалне групе.

Полиција била спремнија

Међутим, према ријечима саговорника, још није утврђено да их је овај инспектор обавијестио и о томе да се спрема хапшење.

- Прикупљени су докази да су имали информације које су процуриле и да су тих дана били нарочито опрезни. У ноћи када је већина припадника ухапшена, неколико њих је кренуло да бјежи на различите стране, али је полиција била спремнија - открива саговорник. Он подсјећа да је Беливук имао и лажни пасош на име Бранко Бошњак, као и да су фалсификована документа имали и његови чланови породице.

Глумили стопере

Договорили се унапред о детаљима

Беливук и Миљковић, према плану који су имали, требало је да у ноћи хапшења са особом која добро познаје терен оду до Дрине, гдје би их највероватније чекао чамац.

- План је био да их вози женска особа и да, уколико наиђу на контролу, она каже да их је покупила као стопере. План им се изјаловио јер их је полиција ухапсила - открива извор из истраге.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:45