Фото: Тужилаштво Србије / - Фото: Тужилаштво Србије
04/09/2022 u 16:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Belivuk i Miljković ponovo pred sudom: Tužilaštvo ima još jednog svjedoka saradnika

Pored Lalića, u ovom postupku status svjdoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svjedoče protiv svojih nekadašnjih prijatelja

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra se očekuje nastavak pripremnog ročišta u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje, piše Blic.rs.

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

Ristović je za Tanjug rekao da će biti prisutan na ovonedeljnim ročištima jer su ga zamolili, kako ne bi došlo do odlaganja.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović, koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuženi član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svjedok okrivljeni, tako da će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biti osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Lalić je, inače, optužen za šest ubistava, oružje i otmicu, za šta mu je prijetio doživotni zatvor.

Pored Lalića, u ovom postupku status svjdoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svjedoče protiv svojih nekadašnjih prijatelja, članova ove kriminalne grupe.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal donio rešenje o spajanju dvije optužnice.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje, piše Telegraf.

Drugom optužnicom se pripadnici terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na sutrašnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi biće dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, dok će četvoro doći sa slobode, a troje svjedoka okrivljenih biće dovedeni sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice MIleta Radulovića zvanog Kapetan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. mart 2023 19:09