Belivuk i Miljković / - BELIVUK I MILJKOVIć
08/12/2023 u 08:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Belivukov klan i njihove žene kupovali kuće, zemljište, auta i rolekse

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Filipu Ivanovskom već se sudi zbog sumnje da su bili pripadnici kriminalne grupe koja je optužena za sedam ubistava, silovanje, držanje droge i oružja

U optužnici protiv Marka Miljkovića, Veljka Belivuka, njihovih supruga i Belivukove tašte pobrojana imovina za koju tužilaštvo smatra da su je kupili novcem od trgovine drogom, oružjem, otmica i ubistava.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici za pranje novca tereti Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, njihove supruge, Belivukovu taštu kao i Filipa Ivanovskog i njegovu nevjenčanu suprugu da su pokušali da prikriju nezakonito porijeklo novca, tako što su kupovali stanove, zemljišta, automobile ali i skupocjene satove.

Kako Kurir saznaje, optužnicom je obuhvaćena i kupovina vila u Čačanskoj u kojoj je do hapšenja Miljković živio sa porodicom. Vila na Zvezdari, koju zovu "mala Šilerova" podsjetimo, opasana je visokim zidovima i obezbjeđena najsavremenijim video nadzorom, a u njoj su lisice na ruke stavljene i Tanji Miljković, njegovoj supruzi.

Zaplijenjen novac

- Osim kroz vilu u Čačanskoj, tužilaštvo tereti Miljkovića da je prljavim novcem kupio još stanove u Ulici Živka Davidovića i na Karaburmi, kao i da su on i supruga od istih para za koje se tvrdi da potiču iz kriminalnih radnji kupili i garažna mjesta i dva roleksa i jedan brajtling sat. Takođe, u optužnici se navodi i da je gotov novac koji je pronađen i zaplijenjen kod njih, proistekao iz nezakonitih poslova - otkriva sagovornik Kurira.

Kako navodi, Belivuk i njegova supruga nezakonito porijeklo novca pokušali su da prikriju kupovinom zemljišta u Vrčinu, stana na Zvezdari u Ulici Živka Davidovića i dva automobila. Takođe, Bojana Belivuk se sumnjiči i da gotovina koja je pronađena kod nje, potiče od krivičnog djela.

- Filip Ivanovski i njegova nevjenčana supruga Marija Milutinov sumnjiče se da je on novac stečen od kriminala davao ženi u gotovini a da ga je ona potom ulagala u banku - dodaje sagovornik Kurira šta se navodi u optužnici protiv sedmoro osumnjičenih, kojima će, ukoliko Apelacioni sud potvrdi optužnicu početi suđenje.

Puštene na slobodu

Na optuženičku klupu, tada bi trebalo da sjedne i tašta Veljka Belivuka, Snežana Đorđević. Njoj se na teret stavlja da je zetov novac uložila u zemljište i stambeni objekat u Kozarčevoj ulici u Beogradu.

- Na zemljištu koje je kupila tašta, kako se sumnja, i Bojana i Veljko Belivuk počeli su ga grade kuću, takođe, kako se sumnja prljavim novcem - objašnjava sagovornik Kurira.

Istraga za pranje para, podsjetimo, pokrenuta je 9. decembra 2021. Supruge Belivuka i Miljkovića tada su uhapšene, ali su posle saslušanja puštene da se brane sa slobode. Na saslušanju, podsjetimo, svi su negirali izvršenje krivičnog djela. Miljković je, navodno, izjavio da je novac koji je ulagao u nekretnite, dobio kao poklon za svadbu koju je pravio sa suprugom.

Belivuk je naveo da je zaposlen u podrumu pića, sa primanjima od oko 600 eura mjesečno, dok je njegova supruga zaposlena u renta kar agenciji.

Zajedno na optuženičkoj klupi

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Filipu Ivanovskom već se sudi zbog sumnje da su bili pripadnici kriminalne grupe koja je optužena za sedam ubistava, silovanje, držanje droge i oružja. U postupku za pranje novca, kada dođe do suđenja, sjedeće na optuženičkoj klupi prvi put sa suprugama, a Beliuvk i sa taštom. Inače, Ivanovski se brani sa slobode, dok su Miljković i Belivuk u pritvoru od 4. februara 2021.

Optužnicom za pranje novca na teret im je stavljeno da su novac u legalne tokove ubacivali od 2015. do 2020., a tužilaštvo je predložilo i da im imovina bude trajno oduzeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. februar 2024 13:34