/ - IZVOR: SCREENSHOT, N1
15/02/2023 u 20:21 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beograd: Demonstranti srušili ogradu pored Predsjedništva, „uhapsite Vučića“

Okupljeni su uzvikivali „bacite štitove“, „Kosovo je srce Srbije“ i „uhapsite Vučića“. Nakon desetak minuta oni su se udaljili od zgrade

Pripadnici Žandarmerije spriječili su desničare da uđu u zgradu Predsjedništva Srbije, na protestu u centru Beograda, prenosi MINA.

Protest u Beogradu: Okupljeni traže Vučićevu ostavku, „ko izdaje Kosovo, izdaće Rusiju“

Učesnici skupa su prethodno uklonili dio zaštitne ograde oko zgrade Predsjedništva, a pojedini su gađali zgradu jajima, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Desničarski pokreti koji su organizovali skup protive se državnoj politici prema Kosovu.

Ka glavnom ulazu u Predsjedništvo uputili su se, kako su naveli, da predaju zahtjeve predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a glavni je prekid dijaloga sa Kosovo.

Skup je organizovala desničarska organizacija "Narodna patrola" koja javno govori o svojim vezama sa ruskim paralamilitarcima iz "Vagner" formacije.

Pojedini učesnici protesta su nosili obilježja "Vagnera" i slovo "Z", što je jedan od simbola ruske invazije na Ukrajinu.

Lider "Narodne patrole" Damnjan Knežević u obraćanju okupljenima je rekao da niko u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci "ne može da se nazove Srbinom".

Knežević se je kazao da oni (učesnici skupa) preferiraju ruski predlog za Kosovo, umesto francusko-njemačkog.

Okupljeni su uzvikivali "Srbija, Rusija” i "Izdaja". Okupljeni su uzvikivali „bacite štitove“, „Kosovo je srce Srbije“ i „uhapsite Vučića“, prenosi N1.

Organizatori protesta su pozvali vlasti u Beogradu da se povuku iz pregovora sa Kosovom i da Vučić ne učestvuje u dijalogu.

Dijalog o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom Evropske unije se vodi od 2011. godine.

(MINA/N1)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:42