/ Фото: Вечерње Новостги
29/11/2021 u 22:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Београд добио улицу Владете Јеротића: Враћао је људе књигама и породици

Јеротић је био духовни предводник српског народа на стази враћања духовности

Београд је данас добио улицу Владете Јеротића.

Иницијативу за назив улице по чувеном књижевнику поднио је градоначелник Београда Зоран Радојичић а, како су казали, новим називом желе да се сачува сјећање на академика Српске академије наука и умјетности и добитника многобројних награда и признања.

Јеротић је био српски неуропсихијатар, прихотерапеут, филозоф и књижевник, а сагласност за добијање улице у престоници Србије дала је и Задужбина Владете Јеротића.

Професор Факултета политичких наука Драган Симеуновић, образлажући давања улице Јеротићу одборницима, казао је да је Јеротић био један од најутицајнијих и омиљених српских интелектуалаца у последњих пола вијека.

Kако је навео, Јеротић је без сумње био највећи просветитељ нашег доба.

- Просветитељи се не рађају стално, долазе у таласима обично онда када их највише требамо, а требали смо их опустошене душе после атеистичног периода комунизма, у кошмарима и тешким временима, требао нам је исцелитељ духа и био је са нама. Јеротић је био духовни предводник српског народа на стази враћања духовности. Враћао је људе књигама, породици и љубави - казао је Симеуновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 05:08