Тома Фила / - WIKIPEDIA
13/06/2021 u 06:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Београдски адвокат Тома Фила тврди: Геноцид у Сребреници измишљен да би се прикрио онаj прави у "Олуjи"

Хашки трибунал направљен jе и осмишљен како би на доживотну робиjу осудио Младића, Караџића и Милошевића. Конце вуку из Вашингтона, оцијенио jе Фила

Геноцид у Сребреници је измишљен да би се прикрио онај прави који се десио - протјеривање Срба са простора Хрватске у воjно-полициjскоj операциjи у Краjини „Олуjа“ 1995. године, оцијенио jе адвокат Тома Фила.

Он jе навео да jе Хашки трибунал направљен и осмишљен како би на доживотну робиjу осудио генерала Ратка Младић и бивше предсједнике Републике Српске и Србиjе Радована Караџића и Слободана Милошевића, а да „конце иза хашких кулиса вуку из Вашингтона“.

- Након што jе бившем команданту Воjске Републике Српске генералу Ратку Младићу изречена „испроjектована“ драконска казна, оваj суд jе завршио са своjим задатком коjи су пред њега поставили западни центри моћи - рекао jе Фила за Глас Српске.

Додао jе да у читавоj „jадноj и накарадноj“ пресуди генералу Младићу има и неколико добрих ствари, а jедна од њих jе то што се Србиjа нигдје не помиње, као што ни пет општина из Републике Српске ниjе „закачено“ за геноцид попут Сребренице.

Фила се осврнуо и на издвојено мишљење судије Приске Матимба Нијамбе рекавши да њено образложење, које је написано на 60 страна, српска страна треба да искористи и медиjски пропагира да би међународна jавност видјела да читава та наметнута прича има и другу страну.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:30