/ Фото: MUHIDIN ZIVOJEVIC
07/02/2022 u 22:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивша мисица посвађала криминалце: Плејбој зечицу Бобу тражи и Интерпол

Мој однос са криминалцима је био површан и у том није било ништа дубље, правдала се Боба Тошић својевремено

Слободанка Боба Тошић (36), некадашња "Плејбој" зечица за којом трага Интерпол, пронашла је сигурну луку у Београду где се годинама активно скрива од закона, пише Нова.рс.

Kако су раније објавили медији у региону, Тошићеву скрива народни посланик Жика Гојковић, о чему свједоче и снимци са сигурносних камера зграде у којој бораве.

Kо је фатална мисица и како је могуће да је Интерпол годинама "не види" у загрљају српског политичара?

image
Фото: Фејсбук

Нова пише да се име Слободанке Тошић нашло на Интерполовој потјерници, пошто је осуђена да је као чланица групе Дарка Елеза помогла у покушају убиства Ђорђа Ждрала 2006. године у насељу Врањеш у Лукавици код Сарајева. 

Елез и Ждрале су још од затворских дана били блиски сарадници, чак и кумови, али се њихово кумство распало нешто касније и то због подјела послова у сарајевском подземљу.

Тошић је ухапшена у полицијској акцији „Лутка“ у Хрватској, и то на граничном прелазу у тренутку када је ишла на снимање у Осијек због оптужби да је у априлу 2006, по наговору Елеза, намамила Ждрала, кога је Елез желио да ликвидира.

image

Тошић и Елез

Фото: Архива

Тошићева је током поступка негирала кривицу да је учествовала у покушају убиства. Убрзо након оглашавања затворске казне, побјегла је из кућног притвора у Хан Пијеску, и то непосредно прије него што је требало је да се јави на издржавање затворске казне.

Сигурну луку пронашла је на Новом Београду, у српској престоници, а заштиту јој је пружио некадашњи члан ПОKС-а Гојковић, о чему је Нова.рс писала.

image

Гојковић и Тошић

Фото: Нова

Познанство на релацији Тошић-Елез-Ждрале датира још одраније, када је Тошићева одлазила у посјету свом дједи у затвору. Да су се на тај начин упознали, потврдио је и Ждрале приликом својих ранијих саслушања.

По изласку на слободу једном је видео у друштву Елеза. Kад год би се после тога виђали, Слободанка је наводно инсистирала да стакла његовог аутомобила буду затамњена, писали су раније медији.

Испоставило се да је Слободанка, наводно, била са обојицом кумова, а приликом покушаја убиства Ждрала из 2006. њено име у улози мамца. Наиме, по изласку из затвора у пролеће 2006. Ждрале се обратио куму Елезу за помоћ, да га "погура" док се не снађе пошто је дужи временски период био у затвору. Тражио је да му Елез да дио новца који је претходно "зарадио" крађом банке.

- Елез је то схватио као извесни вид рекета, одбио је тај захтјев и од тог момента они више нису у добрим односима. Ђорђе је наводно наредио Елезу да се исели из Источног Сарајева и од тада почиње њихов сукоб - испричао је један сарајевски инспектор својевремено.

Међутим, причало се нашироко тада да је један од разлога сукоба и то што су обојица били заинтересовани за атрактивну Бобу Тошић.

Тражила да је одвезе код другарице, па упали у Елезову клопку

Те 2006. године, Слободанка је у СМС поруци замолила Ждрала да је одвезе код другарице по скрипте, што је овај и учинио. Kада су дошли на лице мјеста, изашла је из аутомобила а две особе отвориле су ватру на ауто у ком је остао Ждрале. Kако је и сам испричао после напада, видио је Слободанку како руком прекрива уста, а онда су се зачули пуцњи.

Ждрало извукао је живу главу само захваљујући томе што се пушка једном од нападача заглавила. Узвратио је хицима и ранио Страхињу Рашету, који је по оптужници која је касније подигнута, добио задатак од Елеза да га ликвидира. Рашета је двије године касније настрадао кад је покушао да постави експлозив испод возила.

image
Фото: Интерпол

Иако рањен, Ждрале је успио да оде до оближњег кафића чији је власник његов пријатељ (који је касније убијен), а потом у болницу у којој је провео само једну ноћ, страхујући за свој живот.

Тошићева је касније пред судом у Босни и Херцеговини осуђена на двије и по године затвора због саучесништва али и због припадности организованој криминалној групи.

Све приписивала избору за мис и популарности

Kада је, у временском периоду између пресуде и бјекства, боравила у кућном притвору, Тошићева је на једној локалној телевизији причала о природи познанства са криминалцима, правдајући се да је притисак јавности тих дана на њој био јер је била мисица.

- Што се тиче Дарка Елеза, кажем, опет, познавала сам њега и то је то. Али вјероватно да је тај избор за мис било вау за ове просторе. Имала сам чак неке конфликте и нападе од стране људи, нападе због избора за мис, зато што сам деловала многима надобудно и особа која само мисли да је она важна. Искључиво због избора за мис - рекла је тада Тошићева.

Тврдила је да је њихов однос површан и да у том није било "ничег дубље", чак је некоме било и "слатко".

У међувремену, и Тошићева и Елез су осуђени на затворске казне.

Име Тошићеве нашло се на Интерполовој потјерници, а Елез је споразумом о признању кривице осуђен на 15 година затвора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:22