Aна Брнабић, премијерка Србије / EPA-EFE - ФОТО: РТВ, VAIOS CHASIALIS
02/02/2022 u 10:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Довољно говори и то што се Ђукановић препознао у причи о атентату на Вучића

Треба неко да ми каже да у Црној Гори нико није знао за Звицера, није знао за мафију, за кланове, трговину наркотицима... Ништа од тога није знао и није се томе супротставио. Ја у то не вјерујем, каже премијерка Србије Ана Брнабић

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић каже да довољно говори и то што се предсједник Црне Горе Мило Ђукановић препознао у причи о организовању атентата на предсједника Србије Александра Вучића.

Она је за ТВ Пинк истакла да није реално да један криминалац као што је Радоје Звицер има снагу да сам организује атентат на предсједника једне суверене државе.

- Предсједник Србије Александар Вучић је објавио рат мафији. Сада неко треба да ми каже да у Црној Гори неко није знао за Звицера, није знао за мафију, за кланове, трговину наркотицима... Ништа од тога није знао и није се томе супротставио? Није знао и није спријечио даљи извоз читавог тог криминала, не само у сусједне земље као што је Србија и у регион, него и даље у Европску унију, па и у Јужну Америку? Ја у то не вјерујем. Можете бити наивни, али толико наивни не можете бити - рекла је Брнабић, наглашавајући да је то проблем људи у Црној Гори, а не њен.

Она сматра да је то проблем који треба да рјешавају и европске и свјетске полицијске структуре.

Одговарајући на питања новинара Јутарњег програма о потписивању Темељног уговора Српске православне цркве и државе Црне Горе, Брнабић се запитала зашто Мило Ђукановић није дозволио да тај уговор буде потписан као и са осталим вјерским заједницама.

- Не. Није то хтио. Хтио је да отме имовину СПЦ. Ниједна црква или вјерска организација није прошла кроз оно кроз шта је прошла Српска православна црква у Црној Гори - казала је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:54