/ - FOTO YOUTUBE
17/07/2023 u 17:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Brnabić iz Tirane: Otvoreni Balkan nastavlja da postoji

Da zaključim imali smo realno dvije teme - jedna tema je Otvoreni Balkan, ali i samit Berlinskog procesa, čiji domaćin će biti Albanija u oktobru ove godine, navela je ona

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas posle sastanka u Tirani da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji, kao i da se nastavlja sa inicijativama u okviru njega.

- Ono što želim da kažem jeste da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji i da nastavljamo sa našim inicijativama. Prije samo tri dana smo otvorili zajedničku izložbu Otvorenog Balkana u srpskom kulturnom centru u Parizu, tako da nastavljamo sa tim inicijativama- poručila je srpska premijerka iz Tirane.

Dodala je da upravo završava svoju posjetu glavnom gradu Albanije i da je sa kolegama iz regiona razgovarala o dvije važne teme tokom sastanka., prenosi Kosovonline.

- Upravo završavam svoju posjetu Tirani na poziv premijera  Albanije Edija Rame. Da zaključim imali smo realno dvije teme - jedna tema je Otvoreni Balkan, ali i samit Berlinskog procesa, čiji domaćin će biti Albanija u oktobru ove godine. U ovom trenutku Albanija je potpuno fokusirana na samit Berlinskog procesa i na to šta dodatno možemo da uradimo nakon poslednjeg samita koji je bio u Berlinu. Takođe smo razgovarali i o Otvorenom Balkanu, o inicijativama koje imamo u okviru njega, a koje su prilično komplementarne sa samitom Berlinskog procesa- objasnila je premijerka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jul 2024 09:13