/ IZVOR: SRBIJA.GOV.RS
13/11/2022 u 22:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Kurti izvor nestabilnosti

Istakla je da takvo ponašenje ne utiče negativno na srpsku privredu, gdje je i dalje značajan priliv stranih direktnih investicija

Svijet sve više razumije da su Priština i Aljbin Kurti izvor nestabilnosti ne samo na Balkanu, a Srbija će se i dalje boriti za mir i stabilnost, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, prenosi RTV.

"I dalje ćemo se boriti, diplomatska borba je svakodnevno. Predsjednik Vučić ima svaki dan razgovore o toj temi sa najvažnijim zvaničnicima. Traži se rešenje", rekla je Brnabić za TV Prva i navela da Priština ima podršku Njemačke i Velike Britanije.

Ona je ocijenila da Kurti i Priština jednostrano postupaju, suprotno potpisanim sporazumima, te tako izazivaju nestabilnost, prenosi Kosovo onlajn.

Istakla je da takvo ponašenje ne utiče negativnije na srpsku privredu, gdje je i dalje značajan priliv stranih direktnih investicija.

"Vjerovatno zato što smo mi, zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, uspjeli da na svaku nestabilnost odgovorimo neeksalirajući nego smirujući tenzije. Kad Priština prekrši jedan, otvorimo prostor za novi sporazum. Svi to vide. I oni koji podržavaju nezavisnost Kosova", rekla je Brnabić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:20