Ana Brnabić / - FOTO: RTV/VLADA REPUBLIKE SRBIJE
09/11/2022 u 18:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Lalić iznosi detalje onoga što službe već znaju, zato mu vjerujemo

Lalić je u utorak u Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju grupi Veljka Belivuka čiji je bio član, izjavio da je jedan od vođa „Kavačkog klana“ 2021. godine obezbjedio pet miliona eura za atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da vjeruju tvrdnjama okrivljenog svjedoka-saradnika Srđana Lalića na suđenju krimiinalnoj grupi Veljka Belivuka, jer on iznosi detalje o kojima bezbjednosne službe i tužilaštvo već imaju saznanja i dokaze.

Ona je na Tviteru napisala da zbog toga vjeruju tvrdnjama Lalića, a ne Belivuka, ističući da je to „činjenica koje je svjestan svako ko bilo šta zna o državi i borbi protiv kriminala, a nije zaslijepljen mržnjom prema (predsjedniku Srbije) Aleksandru Vučiću“.

- Svjedok-saradnik iznosi detalje onoga o čemu bezbjednosne službe i tužilaštvo već i saznanja i dokaze – da nije tako, ne bi ni bilo procesa, a ni svedoka saradnika. Dakle, isto kao i svuda u svijetu - napisala je Brnabić na Tviteru.

Ona ističe da su bezbjednosne službe znale za prijetnju po život predsednika Srbije i da su je spriječile, a da je Lalić, kako je navela, kao „insajder“ potvrdio da je atentat planiran, ali i da je iznio do tada nepoznate detalje poput onog da je za to nuđeno pet miliona eura.

- Djeluje logično i lako razumljivo, zar ne? I jeste – osim onima za koje su i psihopatske masovne ubice prihvatljive, dok god su protiv Vučića - ocijenila je premijerka.

Lalić je u utorak u Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju grupi Veljka Belivuka čiji je bio član, izjavio da je jedan od vođa „Kavačkog klana“ 2021. godine obezbjedio pet miliona eura za atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Grupi Veljka Belivuka sudi se za sedam ubistava, otmice, trgovinu drogom, silovanje, nezakonito držanje i nošenje oružja.

Veljko Belivuk, označen kao jedan od vodja te grupe, u svojoj odbrani je ranije negirao sva ubistva koja mu se stavljaju na teret, ali je iznio da je bio član Srpske napredne stranke, obezbjedjivao inauguraciju predsjednika Srbije, da je učestvovao u rušenju u Savamali i da se sastajao sa šefom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:18