Ана Брнабић / - интернет
22/05/2022 u 18:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: највише сајбер напада викендом

Лажним дојавама о постављеним бомбама које узнемиравају и блокирају читав систем нема краја, казала је Брнабић наводећи да оне стижу из замагљеног сајбер-простора с подручја више земаља

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је највише сајбер напада на Србију и дојава о лажним бомбама викендом и најавила да ће бити формиран специјални тим за борбу против ове врсте организованог криминала.

Лажним дојавама о постављеним бомбама које узнемиравају и блокирају читав систем нема краја, казала је Брнабић наводећи да оне стижу из замагљеног сајбер-простора с подручја више земаља. 

Брнабић је казалада је тај вид међународног сајбер криминала добро организован због чега ће бити формиран јединствени тим за сузбијање ових пријетњи.

„Војска Србије је у посљедњих неколико година озбиљно развијала своје капацитете за сајбер-безбиједност и овакву врсту хибридног рата”, истакла је премијерка.

Она је подсјетила да су Министарство одбране Србије и Војска Србије и раније били на мети хакерских напада и додала да је најављивано формирање сајбер-команде по узору на слична рјешења у савременим армијама. 

"Војска и војно школство стварају веома стручне ИТ кадрове. У оквиру Министарства одбране и Војске Србије носилац информационе безбједности и сајбер-одбране је организациона јединица у оквиру Генералштаба Војске Србије”, казала је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:21