Ана Брнабић / - Н1
29/05/2022 u 22:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Не уводимо санкције Русији из принципа, а не због гаса

Навела је да ће Србија плаћати цијену кубног метра гаса "310 до 340 долара или нешто мање", док су цијене на берзи 960 долара, а очекује се да "цијена гаса зими иде преко 3.000 и преко 4.000 долара"

Предсједница владе Србије Ана Брнабић изјавила је да "не постоји знак једнакости" између тога што је са Русијом договорена повољна цијена гаса и тога што Србија не уводи санкције Русији због њеног напада на Украјину.

- Сви који нам спочитавају да не уводимо санкције Русији због гасног аранжмана, треба да их је срамота. Ми не уводимо санкције Русији из принципа, изјавила је Брнабић за телевизију Пинк.

Она је истакла да „санкције не доприносе миру већ антагонизују ситуацију“, као и да је Србија била жртва санкција.

Брнабић је рекла да је предсједник Србије Александар Вучић, договором о повољној цијени гаса током телефонског разговора са руским предсједником Владимиром Путином, данас "за Србију урадио велики посао".

- Велику ствар је завршио, а како је то успио, заиста не знам. Он је за Србију добио више и боље и то под 100 пута тежим околностима, рекла је Брнабић, поредећи претходни Вучићев договор са Путином, од новембра прошле године.

Навела је да ће Србија плаћати цијену кубног метра гаса "310 до 340 долара или нешто мање", док су цијене на берзи 960 долара, а очекује се да "цијена гаса зими иде преко 3.000 и преко 4.000 долара".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:58