Ана Брнабић / - интернет
27/05/2021 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Нећу коментарисати ниjедан нон-пеjпер

Брнабић jе рекла да ни она, нити ико из државне власти неће говорити о неформалним документима коjе разне стране обjављуjу из различитих интереса, а чиjи се аутори не знаjу, чак и када су благонаклони према Србиjи

Премиjерка Ана Брнабић изjавила jе данас у Скупштини Србиjе да неће коментарисати ниjедан "нон-пеjпер", па ни наjновиjи назван "руско-њемачким".

У том документу се наводно предвиђа враћање Косова у састав Србиjе на 99 година, уз враћање контигента воjника Србиjе на Косово у складу са резолуциjом Савета безбједности УН 1244. из 1999. године.

Брнабић jе рекла да ни она, нити ико из државне власти неће говорити о неформалним документима коjе разне стране обjављуjу из различитих интереса, а чиjи се аутори не знаjу, чак и када су благонаклони према Србиjи, пише Н1.

– Шта год да урадимо, мислим да бисмо открили неке карте коjе не желимо да откриjемо у овом тренутку“, рекла jе Брнабић одговараjући на питања посланика Владана Глишића.

Брнабић jе рекла да су и Влада и врх државе против промјене граница jер би то отворило питање регионалне стабилности.

– Нама jе стабилност веома важна зато што све ово што смо до сада успјели, од фискалних реформи од 2014. године, трансформациjе наше економиjе, покретања наше привреде, може да опстане и даље расте само уколико имамо стабилан регион – рекла jе Брнабић додаjући да jе то од животне важности и за државу, и за грађане.

Данас jош 100.000 вакцина Sputnjik V

Премиjерка Брнабић наjавила jе да данас стиже додатних 100.000 вакцина Sputnjik V.

Она jе у Скупштини Србиjе рекла да jе задовољна епидемиолошком ситуациjом и тиме што се смањуjе броj позитивних у односу на броj тестираних на корона вирус.

Како jе рекла, у Србиjи jе око 45 одсто људи вакцинисано првом дозом вакцине, док jе око два милиона људи ревакцинисано.

Брнабић jе позвала људе да се вакцинишу, посебно оне млађе од 30 година и истакла да имамо довољно вакцина да буде имунизовано више од три милиона људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:07