Ана Брнабић / - Н1
20/04/2022 u 08:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Нисмо договорили, ни обећали санкције Русији

- Међународно право је јасно, то што га силе свијета употребљавају на начин како њима одговара у датом тренутку, то је друга ствар. Нас као територијално малу земљу брани то међународно право, рекла је она

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да "жели да демантује" шпекулације да је већ договорено да Србија уведе санкције Русије, и то чини, како је нагласила, "потпуно јасно и одлучно, ништа није обећано и договорено".

- Увијек причамо истину грађанима. Једини је став у овом тренутку, став нашег Савјета за националну безбједност и Владе, а то је да смо против увођења санкција Русији као и да поштујемо територијални интегритета Украјине, рекла је Брнабић, за Радио телевизију Србије.

Она је навела да је тешко бранити принципијелни став Србије, али се „то чини из дана у дан, јер смо изложени свакодневно притисцима“.

 - Међународно право је јасно, то што га силе свијета употребљавају на начин како њима одговара у датом тренутку, то је друга ствар. Нас као територијално малу земљу брани то међународно право, рекла је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:38