Aна Брнабић, премијерка Србије / EPA-EFE - ФОТО: РТВ, VAIOS CHASIALIS
27/01/2022 u 10:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић о атентату на Вучића: Звицер има политичког налогодавца, умијешана два црногорска држављанина

Она је рекла да је "апсолутно" сигурна да Радоје Звицер, који је означен као организатор групе за извршење атентата, има политичког налогодавца

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да још није отклоњена безбједносна пријетња по живот предсједника Александра Вучића, те да морају да раде даноноћно како би спријечили атентат.

- На жалост у овом тренутку сви они за које Европол има доказе да су умијешани у планирање атентата на предсједника Вучића су ван домета наших безбједносних служби. Ми не можемо да дођемо до њих. Ту је двоје црногорских држављана. Неки су држављани Европске уније и држава ван ње - рекла је Брнабић за РТС.

Она је додала да се на отклањају опасности сарађује са безбједносним служба Црне Горе као и другим страним службама.

Како је нагласила, "апсолутно" вјерује нашим безбједносним службама и да су њени припадници спремни да жртују свој живот ако је потребно да би сачували Вучића.

- Вјерујем да ћемо ми ово спријечити, али имамо још много да урадимо - нагласила је Брнабић, наводећи да је обезбеђење Вучића на максимуму.

Навела је, одговарајући на питања, да она "нема информације које су се појавила у неким медијима да имамо сумњу да је неко, свакако не у непосредном обезбеђењу предсједника, на било који начин копромитован". "Дакле, немам такве информације", рекла је Брнабић.

На питање колико је појачан опрез на граници јер је раније изразила сумњу да би неки од тих који планирају атентат могли да уђу у Србију, она је рекла да вјерује да је то њихов план и да је максимално појачан опрез на границама.

- Они имају свакако и своје јатаке овдје у Србији, за њих је нешто лакше, они су под нашим директним надзором. Зато сам рекла да оно што јесте мени проблематично то је да сви они који су главни а умијешани у ово нису у домету наших безбједносних служби. Ја сам наравно најбезбједнија када су у домету наших служби, иако вјерујем нашим партнерима - навела је Брнабић.

Она је рекла да је "апсолутно" сигурна да Радоје Звицер, који је означен као организатор групе за извршење атентата, има политичког налогодавца.

- Апсолутно сам сигурна, не бих даље говорила о томе. Не би могао постане тако јак, нити да разграна своју мрежу на такав начин, ни да постане један од, на свјетском нивоу најозлоглашенијих криминалаца, да није имао и да нема такву подршку, рекла је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:37