/ -FOTO: PRINTSCREEN/PINK/INSTAGRAM
21/06/2022 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић о Хркаловић: Нисам тужилаштво, ни суд, нека институције раде посао

Чим институције ураде свој посао ја ћу предузети да урадим свој дио посла, поручила је премијерка Србије

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић казала је данас да, везано за случај министра одбране Небојше Стефановића и бивше државне секретарке у МУП-у Дијане Хркаловић, вjерује у институције Србије и владавину права.

Како преноси Н1, Брнабић је казала да вјерује да ће надлежне институције предузети све што је неопходно.

На питање новинарке Н1 да ли ће предузети нешто поводом последњих оптужби, с обзиром да је ријеч о министру Владе Србије на чијем је она челу, Брнабић је одговорила да она није тужилаштво нити суд.

- То је можда некад било тако, да се у странкама одлучује ко ће бити хапшен и ко ће бити осуђен и ко ће бити уцјењиван. Српска напредна странка није та странка, већ је ту да гради институције Републике Србије, да спроводи реформу у области владавине правa. Вјерујем у институције, то сам говорила раније и то ћу говорити увијек. Вјерујем у владавину права, чим институције ураде свој посао ја ћу предузети да урадим свој дио посла- закључила је Брнабић. 

Подсјетимо, Хркаловић је у интервјуу за Објектив оптужила Стефановића да је "остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације Александра Вучића и чланова његове породице", да је штитио криминални клан Вељка Беливука и да треба да одговара за своје поступке.

Стефановић је најавио да ће данас одговорити на наведене оптужбе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 06:04