/ SRBIJA.GOV.RS
17/02/2023 u 22:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić poslanicima Bundestaga: Neophodno da Priština formira ZSO

Članovi delegacije Parlamentarne grupe Bundestaga za Jugoistočnu Evropu su saopštili ssvoja viđenja bilateralnih odnosa između dvije zemlje i situacije u regionu

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa delegacijom Parlamentarne grupe njemačkog Bundestaga za Jugoistočnu Evropu sa kojima je razgovarala o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, regionalnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine, saopšteno je iz vlade Srbije, prenosi N1.

Brnabić  je istakla da Srbija posebnu pažnju pridaje unapređenju bilateralnih odnosa sa Njemačkom, kao vodećim privrednim partnerom Srbije i zemljom čije kompanije zapošljavaju više od 80.000 radnika.

Predsjednica Vlade je naglasila da je prioritet Srbije očuvanje mira, stabilnosti i bezbjednosti, kao i da je ključni spoljnopolitički cilj punopravnopravno članstvo u EU. Premijerka je ujedno sagovornike informisala o nedavno završenom procesu reforme pravosuđa u Srbiji, navodi se u saopštenju.

-Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, premijerka Brnabić je ukazala na neophodnost implementiranja Briselskog sporazuma i obavezu formiranja Zajednice srpskih opština, a na koju se čeka 10 godina. Takođe, podvukla je kontinuiranu spremnost Beograda za nastavak razgovora o normalizaciji odnosa sa Prištinom-dodaje se.

Članovi delegacije Parlamentarne grupe Bundestaga za Jugoistočnu Evropu su saopštili ssvoja viđenja bilateralnih odnosa između dvije zemlje i situacije u regionu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:02