Ana Brnabić / - FOTO: RTV/VLADA REPUBLIKE SRBIJE
22/11/2022 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Primjena postojećih sporazuma jedino što Srbi sa Kosova žele

Stabilnost i mir su jedino što može da obezbjedi prostor za prosperitet na Zapadnom Balkanu. Teško je to održati, ali smo do sada uspjevali, rekla je Brnabićeva

Premijerka Srbije Ana Brbabić izjavila je da je primjena postojećih sporazuma jedino što žele Srbi sa Kosova i Metohije, te istakla da je Beograd u razgovorima sa Prištinom u Briselu pokazao koliko je duboko posvećen miru, stabilnosti i kompromisu.

Brnabićeva kaže da Srbi sa Kosova i Metohije insistiraju na punoj vladavini prava, te da ih je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sinoćnjem sastanku još jednom zamolio da ne nasjedaju na provokacije.

- Stabilnost i mir su jedino što može da obezbjedi prostor za prosperitet na Zapadnom Balkanu. Teško je to održati, ali smo do sada uspjevali - rekla je Brnabićeva na prezentaciji „Bijele knjige“ Savjeta stranih investitora u Srbiji.

Govoreći o stranim investicijama i rizicima za reputacioni rejting Srbije nakon izbijanja rata u Ukrajini i odluke Beograda da ne uvodi sankcije Moskvi, Brnabićeva je navela da je bilo problema, ali da su oni riješeni.

- Spremili smo dokument koji objašnjava poziciju Srbije i poslali ga svima. Mislim da je taj dokument bio dovoljano jasan, pa nemamo odustajanja od investicija. Naprotiv, sada imamo više investicija nego u 2021. godini, koja je bila rekordna. Izborili smo se za to da nam reputacioni rizik ne bude prepreka za privlačenje investicija - naglasila je Brnabićeva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:10