/ FOTO YOUTUBE NOVO JUTRO
02/10/2022 u 16:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Pritisci na Srbiju srazmjerni licemjerju velikih sila

Navela je da se Srbija ne stidi da politiku privrženu principima slobode iskaže svuda u svijetu

Predsjednica Vlade Ana Brnabić kazala je danas da je pritisak koji Srbija trpi "direktno srazmjeran stepenu licemerja velikih sila koje nas pritiskaju", prenosi RTV.

Brnabić je, prilikom obilježavanja Dana sjećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja u Jajincima, kazala da su izazovi sa kojima se Srbija danas suočava strahoviti, prenosi Kosovo onlajn.

"Povelja UN i principi međunarodnog prava čuvali su mir u svijetu. Njihovo gaženje u slučaju Srbije, to je tada bilo jasno svima koji su željeli to da vide, otvorilo je Pandorinu kutiju, a selektivno tumačenje principa međunarodnog prava dovelo je svijet tamo gdje smo danas", rekla je Brnabić.

Navela je da se Srbija ne stidi da politiku privrženu principima slobode iskaže svuda u svijetu i istakla da je dokaz za to i govor predsjednika Srbije u Ujedinjenim nacijama.

Premijerka je ocijenila da su UN formirane da posle dva svetska rata spriječe treći i spasu čovečanstvo od patnji koje donose ratovi, a posebno onih koje bi donio Treći svetski rat, prenosi Tanjug.

Ona je kazala da su u slučaju Srbije, prvi put nakon Drugog svjetskog rata i formiranja UN čiji je Srbija jedan od osnivača, brutalno i bezobzirno pogaženi osnovni principi UN i međunarodnog prava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:36