Брнабић најавила сједницу Кризног штаба / - РТС
24/10/2021 u 11:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Вучића хтјели да убију на отварању споменика Стефану Немањи

Она је нагласила да се надлежне службе баве тим случајевима и да неће бити заштићених, без обзира на „име и презиме, функцију и страначку припадност“

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је било планирано убиство предсједника Србије Александра Вучића, а да су наводи о прислушкивању Вучића и афера "Јовањица" покушаји државног удара.

 - Планирано је дуго и детаљно. Формиране су паралелне структуре у Министарству унутрашњих послова (МУП) и вођене су кампање у тајкунским медијима, које су преносили медији у региону како би Вучића дехуманизовали и од њега и његове породице напрвили криминални клан“, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Она је рекла да је био планиран атентат на Вучића на откривању Споменика Стефану Немањи у Београду, 27. јануара ове године, али није навела детаље и зашто тужилаштво није покренуло поступак против одговорних.

- Када би стрељали Вучића, они би правили наратив да је то природно: ‘Ко зна у шта је све умијешан и он и његова породица’. Много тога је било у МУП. Монструозно колико је била добро повезана та мрежа - истакла је Брнабић.

Она је нагласила да се надлежне службе баве тим случајевима и да неће бити заштићених, без обзира на „име и презиме, функцију и страначку припадност“.

 - Знам да је Српска напредна странка једина странка у историји Србије која је рекла да се сви третирају једнако и да нема заштићених -  рекла је Брнабић.

Брнабић је казала да се на Вучића врши притисак „нападима“ на његовог сина, Данила, јер му „не могу“ замјерити ништа у вези са економским и политичким питањима.

- Знате шта му је слаба тачка и кренете да ударате на Данила беспризорно. Ви криминализујете једног младића, он је стално на насловним странама тајкунских дневних новина и недељника - додала је Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:36