/ -ANA BRNABIć
24/01/2023 u 13:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabićka odgovorila Tadiću: Tebi nisu imali čime da prijete

Nisu mogli da zaprijete povlačenjem investicija, ni zatvaranjem radnih mjesta, ni evropskim integracijama, jer to nije ni postojalo, kazala je ona

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da je bivšem predsjedniku Borisu Tadiću bilo lakše da pregovara o Kosovu i Metohiji, jer nisu mogli da mu zaprijete povlačenjem investicija, ni zatvaranjem radnih mjesta, ni evropskim integracijama, jer to nije ni postojalo.

Tadić: Doživjećemo još jedan poraz na Kosovu

- Tadić i ekipa su sami ugasili preko 400.000 radnih mjesta - kazala je ona, a prenosi Tanjug. 

Ona je dodala da je Tadić zamolio da mu ne zabranjuju da nastavi da se izvinjava Hrvatskoj zbog etničkog čišćenja Srba i da su mu rekli: „Ako ćutiš na proglašenje nezavisnosti Kosova, mi ćemo ti dozvoliti da nastaviš da se izvinjavaš Hrvatskoj".

- Tako i bi - konstatovala je premijerka.

Podsjetimo, bivši predsjednik Srbije i lider Srpske demokratske stranke Boris Tadić ocijenio je juče za N1 da posle sinoćnjeg obraćanja Aleksandra Vučića nema pojašnjenja novog evropskog predloga za rešavanje pitanja Kosmeta.

On tvrdi i da vlast ništa nije učinila da prevenira sadašnju situaciju i pritiske koje Srbija trpi po pitanju Kosmeta, već je samo sve prihvatala, kao i da su još potpisivanjem Kumanovskog sporazuma 1999. izgubljene nadležnosti države na Kosmetu, a da su Ivica Dačić i Vučić Briselskim sporazumom „skršili poslednju tačku našeg otpora kada je u pitanju sjever i pregovarački proces”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:55