/ - ILUSTRACIJA - PHOTO BY USGS ON UNSPLASH
15/07/2023 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čačak: Žena preminula nakon uboda stršljena

Pokušala da se odbrani od insekta, napravila kobnu grešku

Pedesetogodišnja žena iz okoline Čačka preminula je juče od posledica ujeda stršljena. Ona je počela da se guši istog trenutka kada je insekt ubo, a prema riječima rodbine, preminula je na putu za čačansku bolnicu, pišu Novosti.

Selo u kojem je žena živjela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20-ak kilometara.

- Sve se odigralo sinoć između 19. i 19.30 časova. Žena je uočila stršljena koja joj je letio oko glave i pokušala je da ga otjera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umjesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ujedi - priča rođaka nesrećne žene koja dodaje da su istog časa pozvali Hitnu pomoć.

- Rođaka je počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je stršljen ujeo, odmah je počeo da joj natiče jezik. Kada je Hitna stigla jedva je davala znak života - priča kroz suze rođaka dodajući da su prisutni učinili sve što su mogli, ali da se sve odigralo u trenutku.

 Kako je navel, svi su u šoku.

- Insekata ove godine ima na sve strane, naročito kod nas kojima su domaćinstva pored rijeke ili šume, kao što je i njen slučaj bio. Žena je bila relativno zdrava, mislim da nije ni znala da je bila alergična - priča rođaka.

U Opštoj bolnici u Čačku su potvrdili smrt pedesetsedmogodišnje žene.

Ljekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija.

- Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvijek kod sebe moraju imati propisan lijek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika- kažu ljekari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:51