/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
01/12/2023 u 10:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ćeraniću 30 godina zatvora za ubistvo Božovića 2018. godine

Božović je na današnji dan prije pet godina podlegao povredama u bolnici. Ćeranić je osuđen za teško ubistvo izvršeno na podmukao način. Sudija je Ćeraniću odredila pritvor danas, pošto je od septembra prošle godine bio u kućnom pritvoru

Viši sud u Beogradu osudio je danas Miloša Ćeranića na kaznu zatvora od 30 godina zbog ubistva crnogorskog državljanina Draga Božovića krajem novembra 2018. godine, na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Božović je na današnji dan prije pet godina podlegao povredama u bolnici. Ćeranić je osuđen za teško ubistvo izvršeno na podmukao način. Sudija je Ćeraniću odredila pritvor danas, pošto je od septembra prošle godine bio u kućnom pritvoru.

Ovo je prvostepena presuda na koju će tužilaštvo i odbrana imati pravo da ulože žalbu.

Postupajući tužilac je u svojoj završnoj riječi predložio sudu da Ćerenića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično djelo teško ubistvo izvršeno na podmukao način. Punomoćnik oštećenih, advokat Aleksandar Zarić se pridružio riječima tužioca i istakao da je Božović ubijen na podmukao način, odnosno da mu je pucano sa leđa u glavu, prenosi N1.

Ćerenićev branilac Ivana Ostojić tvrdi da u ovom slučaju ne može da se radi o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način, jer nije bilo umišljaja, a kako tvrdi, nisu ispunjeni ni subjektivni ni objektivni uslovi za ovu kvalifikaciju, već jedino za ubistvo u nužnoj odbrani.

Ćeranić se od septembra prošle godine nalazi u kućnom pritvoru, pošto mu je po žalbi njegovog advokata, Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu mjeru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, piše Telegraf.

Optuženom Ćeraniću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo. Optuženi od početka postupka tvrdi da je pucao u samoodbrani, kao i da je Božović prvi potegao pištolj na njega.

Takođe, on je tokom suđenja ispričao da se sastao sa Božovićem zbog sukoba koji su imali od ranije. Nakon toga, kako Ćerenić tvrdi, ubijeni je prvi potegao oružje, a on je nasumično počeo da puca bez namjere da ga ubije.

Božović je tada pogođen sa više hitaca u Ulici Nede Spasojević, nakon čega je prevezen u bolnicu gdje je 1. decembra podlegao povredama.

Drago Božović je bio mladi student iz Crne Gore, koji je upucan sa više hitaca u beogradskom naselju Bežanijska kosa 2018. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 11:01