13/10/2021 u 15:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цетињанин негирао повезаност са убиством Мирковића у Белвилу

Сви оптужени се терете за кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву на подмукао начин

Цетињанин Филип Ивановић негиао је извршење кривичног дјела којим га тужилаштво у Србији повезује са убиством Бојана Мирковића у Београду.

Како пише Курир, Лазар Тејић признао је данас да је прошле године у београдском насељу Белвил убио Бојана Мирковића. Он је данас на припремном рочишту негирао да је извршио тешко убиство на подмукао начин за шта га терети тужилаштво.

Остали оптужени за саучесништво у овом злочину, Бојан Ковачевић, Иван Никчевић и Душан Кокоруж, негирали су извршење кривичног дјела. Пети окривљени који се терети за наводно помагање Тејићу у бјекству, Цетињанин Филип Ивановић такође је негирао да има везе са тим злочином и он је рекао да никада никога од осталих оптужених у животу није видео, а посебно да је покушао да их сакрије у БиХ.

Главни претрес је заказан за новембар и они тада треба да изнесу одбране пред судом.

Подсјећамо, Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против петорице окривљених за подмукло убиство Бојана Мирковића (34) 12. новембра 2020. године у гаражи зграде у београдском насељу Белвил.

Сви оптужени се терете за кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву на подмукао начин.

За ово кривично дјело запрећена је казна од најмање десет година затвора, а као највиша им се може изрећи и доживотни затвор.

Оптужени су Бојан Ковачевић, Иван Никчевић, Лазар Тејић, Душан Кокоруш и Филип Ивановић.

Тејићу, који се сумњичи да је био непосредни извршилац терети се и за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сви оптужени су ухапшени десетак дана након убиства, и даље се налазе у притвору.

Истрага против њих је спроведена због сумње, да су Кожух, Тејић, Ковачевић и Никчевић по претходном договору, учествовали у убиству Мирковића.

На саслушању у тужилаштву након хапшења у новембру сви су се бранили ћутањем, осим Ковачевића који је изнио одбрану, а он је иначе очух непосредног извршиоца.

Надлежни органи пронашли су оба пиштоља из којих је пуцано на Мирковића, бицикл којим је непосредни извржилац дошао на мјесто извршења и којим се после удаљио.

Такође је пронаден ГПС уређај који је коришћен за праћење Мирковића пре убиства.

Мирковић је приликом убиства код себе имао лажна документа на друго име.

(Курир.рс/Новости)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:10