/ - PHOTO BY MIMI THIAN ON UNSPLASH, ILUSTRACIJA
26/04/2023 u 21:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Crnoj Gori firmu ima i Aleksandar Vučić

Prema podacima Regionalnog portala privrednih registara Jugoistočne Evrope Bifidex, 18 građana po imenu Aleksandar Vučić posluje u Srbiji, a jedan u Crnoj Gori

Ime im je Aleksandar Vučić, ima ih ukupno 19, a nijedan od njih nije predsjednik Srbije. Ovi Vučići, naime, imaju svoje firme ili su direktori preduzeća, ovlašćena lica i zastupnici udruženja u Srbiji i Crnoj Gori, a sa predsjednikom im je zajedničko samo - ime i prezime, piše N1.

Prema podacima Regionalnog portala privrednih registara Jugoistočne Evrope Bifidex, 18 građana po imenu Aleksandar Vučić posluje u Srbiji, a jedan  u Crnoj Gori.

U Kragujevcu, Beogradu, Kruševcu, Kovinu, Nišu, Velikoj Plani, Trsteniku, Zemunu, Smederevu, Kruševcu, Žablju, ali i u Budvi, za rad su registrovane firme čiji vlasnici – i poneki direktor i zastupnik, nose isto ime – Aleksandar Vučić. Pojedini od njih imaju registrovano više firmi, za različite djelatnosti.

Podaci Regionalnog portala Bifidex pokazuju da se vlasnici firmi po imenu Aleksandar Vučić bave pripremom gradilišta (u Kruševcu), konsultantskim aktivnostima u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem (u Rakovici).  Konsultantskim aktivnostima bavi se i Aleksandar Vučić iz Beograda, čija firma ima sjedište u Grockoj, ali ovaj Vučić ima još dvije firme – u beogradskoj opštini Palilula, gdje se bavi proizvodnjom računara i periferne opreme, i na Vračaru, gdje ima registrovanu djelatnošću ostalog obrazovanja.

Na spisku registrovanih djelatnosti su i restorani i pokretni ugostiteljski objekti, kojom se bave dva različita Vučića u Beogradu.  Za djelatnost proizvodnja proizvoda od betona namijenjenih za građevinarstvo, bavi se jedan od Vučića – onaj iz Kruševca, dok drugi Aleksandar Vučić ima u Kovinu registrovanu firmu za proizvodnju ambalaže od plastike.

Jedan Vučić svoju firmu registrovao je za posredovanje u prodaji raznovrsnih proizvoda (u Nišu), dok je njegov imenjak i prezimenjak u Velikoj Plani registrovao dvije firme – za pružanje usluga pripremanja i posluživanja pića, ali i za proizvodnju metalnih vrata i prozora. Novosađanin pod ovim imenom ima registrovanu nespecijalizovanu trgovinu na veliko, a u firmi je istovremeno i direktor.

Jedan Aleksandar Vučić bavi se i inženjerskim djelatnostima i tehničkim savjetovanjem i u svojoj firmi sa sjedištem u beogradskoj opštini Vračan je i direktor. U opštini Zvezdara u Srbiji registrovan je Aleksandar Vučić kao zastupnik udruženja. Još jedan Aleksandar Vučić radi u Velikoj Plani i bavi se rezanjem i obradom drveta, dok jedan iz Trstenika nije vlasnik, ali je direktor firme koja se bavi proizvodnjom ostale građevinske stolarije i elemenata.

Jedan Aleksandar Vučić ima tri firme u vlasništvu, u različitim djelatnostima i gradovima – od Zemuna, preko Smedereva do još nekih beogradskih opština. On se bavi trgovinom automobilima i lakim motornim vozilima, ostalim prevozom putnika u kopnenom saobraćaju, konsultantskim aktivnostima, ali i djelatnostima ostalih organizacija na bazi učlanjenja, odnosno zastupnik je udruženja građana.

Vučić iz Kruševca bavi se opravkom aparata za domaćinstvo i kućne i baštenske opreme, dok Vučić iz Žablja ima firmu registrovanu za gajenje žita, leguminoza i uljarica.  Još jedan iz Trstenika bavi se trgovinom na veliko voćem i povrćem, ali i održavanjem i popravkom motornih vozila u svojoj drugoj firmi.

Aleksandar Vučić koji je državljanin Crne Gore u Budvi je „ovlašćeno lice“ u firmi registrovanoj za – izgradnju stambenih i nestambenih zgrada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:05