/ Фото: Срђан Бољевић
21/11/2021 u 13:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чувар животне средине: Владика Григорије подржао борбу против Рио Тинта

Вјерујем да нам је Бог подарио свијет и све његове љепоте како смо их сачували, а не да бисмо их уништавали, поручио је епископ

Епископ диселдорфски и цијеле Њемачке Григорије Дурић, подржао је кампању за очување долине ријеке Јадар, у Србији и спречавање експлоатације литијума, коју намјерава да спроведе компанија Рио Тинто.

Владика Григорије реаговао је након објављивања спота организације “Kрени-промени”, под називом “Србија није продају”, рекавши да, као хршћанин, подржава борбу за очување животне средине.

Подршка епископа једно представља и прву реакцију из Српске православне цркве поводом намјере компаније Рио Тинто да ископава литијум у долини Јадра.

- Подржавам као хришћанин вашу борбу, јер вјерујем да нам је Бог подарио свијет и све његове љепоте како смо их сачували, а не да бисмо их уништавали и безочно експлоатисали - написао је Григорије на свом званичном Инстаграм налогу.

Подсјетимо, прошлог петка, организација “Kрени – Промени” је одржала протест испред Радио телевизије Србије у Београду.

Скуп под слоганом „Србија није на продају” организован је након тврдњи да је јавни сервис одбио да прикаже спот ове организације о компанији Рио Тинто, односно о томе какве би последице ископавање литијума имало по животну средину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 07:44