Ивица Дачић / - РТС
23/05/2022 u 09:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дачић: Црногорци су кроз историју били на буџету Русије, а сада би да соле памет Србији

Имамо дугу нашу заједничку историју. Питање је сада ко кога сматра Црногорцем. Ако Зета није била дио Србије, онда није ни дио Црне Горе, казао је Дачић

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић коментарисао је синоћ у емисији "Хит Твит" на ТВ Пинк изјаве Ранка Кривокапића, министра иностраних послова Црне Горе, који је тражио да Србија повуче одређене дјелове из историје који се тичу Црне Горе. Дачић је говорио и о увођењу санкција Русији од стране Црне Горе.

Ранко Кривокапић је истакао да Зета није припадала Србији, већ да је то дио Црне Горе.

"Он већ 20 година изјављује различите ствари. Шта год Србија каже они би то оспоравали. Имамо дугу нашу заједничку историју. Питање је сада ко кога сматра Црногорцем. Ако Зета није била дио Србије, онда није ни дио Црне Горе. Па то је смијешна изјава. Немој само да неко мисли у Црној Гори да ми лијежемо и устајемо са мислима о томе што су они отишли, нека су. Ми бринемо за Србе у Црној Гори", рекао је Дачић.

Прокоментарисао је и то што је Црна Гора увела санкције Русији.

"Црногорци су били на буџету Русије кроз историју, а сада би они нама да соле памет како би требало да се односимо према Русима. То су толико прљаве ствари да сам навикао да један дио црногорских политичара своју политику базира на антисрпству", рекао је Дачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:58