Ivica Dačić / - INSTAGRAM
13/01/2023 u 09:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Kurti je palikuća

Kosovo može da računa na 84 glasa u Ujedinjenim nacija (UN) i da to je nedovoljno da Kosovo uđe u UN, smatra on

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti "palikuća na Balkanu" i glavna smetnja regionalnoj stabilnosti, ocijenivši da neke države ne žele to da priznaju kao što ni roditelji ne žele da priznaju kada je njihovo dijete krivo za nešto.

- Dok je vremena treba uticati na Kurtija, rekao je Dačić za TV Prva, prenosi N1.

Govoreći o akciji povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, Dačić je rekao da su se već javile neke zemlje koje su nedavno povukle priznanje Kosova i kažu da su „već počeli da ih zovu i pitaju zašto su povukli priznanje nezavisnosti“.

Dačić je rekao da Kosovo može da računa na 84 glasa u Ujedinjenim nacija (UN) i da misli da je to nedovoljno da Kosovo uđe u UN.

Istakao je da je veoma je bitno da svi u Srbiji imaju jedinstveni pristup po pitanju statusa Kosova i da zato nije dobro što pojedine stranke nagovještavaju da je Kosovo nezavisno i da pričaju o tome da li treba ili ne treba uvesti sankcije Rusiji a da ne uzimaju u obzir Kosovo.

Dačić je ponovio da u okviru dijaloga sa Prištinom ne može biti novih dogovora o onome što je već dogovoreno, navodeći Zajednicu srpskih opština, da nema priznavanja nezavisnosti Kosova i da se mora voditi računa o bezbjednosti Srba na Kosovu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2023 11:44