/ FOTO YOUTUBE
30/11/2022 u 19:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Kurtija ne zanima dijalog, Srbija se suočava sa pritiscima

On kaže da Kurti ne poštuje Briselski sporazum, ne želi da formira ZSO, ni da nastavi dijalog dok se ne razgovara o priznanju nezavisnosti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija o ujedinjenju Albanije i Kosova stara ideja, i dodao da Kurtija ne zanima dijalog sa Srbijom, prenosi B92.

"To je stara ideja Albanaca i dobro je što se o tome javno govori, jer neki u Evropi i SAD misle da je to naša ideja, ali jedini cilj svih Albanaca jeste ujedinjenje u veliku Albaniju", ističe Dačić.

On kaže da Kurti ne poštuje Briselski sporazum, ne želi da formira ZSO, ni da nastavi dijalog dok se ne razgovara o priznanju nezavisnosti. Prema njegovim riječima, Srbija se svakog dana suočava sa različitim pritiscima i ucjenama, prenosI Kosovo onlajn.

"Ukoliko nekog prihvatite kao kandidata za članstvo u EU, to znači da ste vi njega već prihvatili na neki način.Mi nikada nećemo odbacivati nikakve planove, samo smo rekli šta je za nas neprihvatljivo, a to je da Kosovo bude članica EU", kaže Dačić osvrćući se na razgovor sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. februar 2023 22:47