/ foto youtube ilustracija
18/01/2023 u 17:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić o rezoluciji Evropskog parlamenta: Licemjerno do kraja

Zar Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština nisu osnovni element evropske spoljne politike, kazao je Dačić

Rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se, između ostalog, navodi da Beograd mora da se uskladi sa spoljnom politikom Evropske unije je još jedan primjer ogromnog licemerja, oijcenio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, prenose Novosti.

Dačić je u izjavi za Tanjug ukazao da EP zamjera Srbiji na neusaglašenosti sa spoljnom politikom EU, a ne pominje da Kosovo ne želi da sprovodi Briselski sporazum koji je potpisan pod pokroviteljstvom EU, prenosi Kosovo online.

- Zar Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština nisu osnovni element evropske spoljne politike? Isto tako, priča se o teritorijalnom integritetu Ukrajine, a poziva se na narušavanje teritorijalnog integriteta Srbije- kazao je Dačić.

Dačić poručuje da bi EP prije "dijeljenja lekcija" Srbiji o neusaglašenosti sa spoljnom politikom EU trebalo da se usaglasi sa osnovnim principima međunarodnog prava o zaštiti teritorijalnog integriteta svih država na svijetu "osim ako ne misli da Srbija nema pravo na međunarodno pravo".

- Jednom rečju, licemjerno do krajnjih granica- zaključio je Dačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. jun 2023 19:56