/ SKRINšOT YOUTUBE: AL JAZEERA BALKANS
27/09/2022 u 10:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Priština ima cilj da vojno osvoji sjever Kosova i protjera Srbe

Kako ističe, ćute i na najnovije rezultate popisa u Hrvatskoj, gdje se nastavlja protjerivanje Srba, ćute i na zahtjeve za reviziju Dejtonskog sporazuma, gdje se traži ukidanje Republike Srpske

U ovim teškim danima želim da izrazim punu i nedvosmislenu podršku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u odbrani naših nacionalnih i državnih interesa, izjavio je danas predsjednik SPS-a Ivica Dačić.

"Srbija se svim svojim snagama bori za mir učestvujući u pregovorima u Briselu, iako Priština ne želi da sprovede šta je dogovoreno, stalno sprovodeći jednostrane poteze koji imaju za cilj vojno osvajanje sjevera Kosova i Metohije i pogrom i protjerivanje Srba. Evropska unija i Zapad ćute, čime, u stvari, odobravaju postupke Prištine", rekao je Dačić Tanjugu.

Kako ističe, ćute i na najnovije rezultate popisa u Hrvatskoj, gdje se nastavlja protjerivanje Srba, ćute i na zahtjeve za reviziju Dejtonskog sporazuma, gdje se traži ukidanje Republike Srpske, prenosi Kosovo onlajn.

"Ćute i kad ministarstva spoljnih poslova Albanije i Kosova potpisuju različite sporazume kojima se predviđaju zajednička diplomatska predstavništva i pomoć u priznavanju Kosova", naveo je Dačić.

Kako naglašava, Evropska unija i Zapad jedino reaguju kada treba pretiti Srbiji, kao, na primer, zbog plana konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova, Srbije i Rusije.

"Ja lično, kao ministar spoljnih poslova, za šest godina sam potpisao nekoliko takvih sporazuma sa Rusijom, kao i sa drugim zemljama, što je sasvim uobičajena praksa, i što ničim ne utiče na spoljnu politiku Srbije", rekao je Dačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 23:33