/ Ivica Dačić
04/12/2022 u 18:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić protiv vanrednih izbora: Vučićev uspjeh u Srbiji je narodno jedinstvo

Srbija vodi politiku u teškim uslovima jer velike sile imaju simpatije prema vještačkoj tvorevini u Prištini, koju su stvorili, kazao je on

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je protiv vanrednih izbora u Beogradu, ali ne zna da li će ih biti, dodajući da svoje mišljenje o tome ne krije.

On je na izbornoj konferenciji socijalista za Beograd rekao da je stvar političke odluke da li će biti vanrednih izbora u glavnom gradu.

Prema njegovim riječima, vanredni izbori se održavaju kada nema parlamentarne, odnosno odborničke većine, ili kad ima problema, ali problema nema u koaliciji.

On je naglasio da su državi potrebni redovni parlamentarni izbori, kako bi se znalo koliko mandati traju, ali će socijalisti poštovati odluku koja se donese na državnom nivou.

- Veliki rezultati su ostvareni u saradnji sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, a najvažniji politički uspjeh je politička stabilnost i narodno jednistvo. SPS je čelični dio tog narodnog jedinstva- rekao je Dačić.

Dodao je da Srbija vodi politiku vodi u teškim uslovima jer velike sile imaju „simpatija prema vještačkoj tvorevini u Prištini, koju su stvorili“.

- Ipak, Srbija je uspjela da vrati temu Kosova na dnevni red, iako je izgledalo da je sa njom završeno - zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:29